26 ene 2018

Els vins de la DO Terra Alta, a les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona de Morella

Els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta se sumen un any més a les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona de Morella que, enguany celebren la seva 15a edició del 26 de gener a l’11 de març. Al llarg d’aquestes setmanes els assistents podran gaudir dels menús elaborats amb tòfona negra als principals restaurants de Morella, i participar dels tallers i showcookings que s’organitzaran als restaurants en col·laboració amb els cellers de la DO Terra Alta.


Les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona de Morella són tot un referent del turisme gastronòmic, ja que posen en valor la cuina típica de la zona i mostren la qualitat dels seus productes, i en especial d’un producte tan exclusiu com la tòfona, coneguda popularment com “el diamant negre”.

La inauguració de les jornades tindrà lloc avui divendres 26 a les 19:30h. a La Llotja de l’Ajuntament de Morella, a on es podran degustar alguns dels vins de la DO Terra Alta, que estaran presents també als restaurants per acompanyar els menús, així com als tallers i tastos que tindran lloc al llarg d’aquesta edició.

Tallers en format showcooking

En aquesta edició es recuperen de nou els tallers en format showcooking que alguns dels restaurants organitzen en col·laboració amb els cellers de la Terra Alta. Els tallers tindran lloc els divendres a les 20h, i serviran perquè els restauradors mostrin als assistents els secrets de la tòfona i la seva aplicació en la cuina, mentre que els cellers presentaran els seus vins per maridar els plats que es preparin durant el taller.

El primer dels maridatges tindrà lloc divendres 2 de febrer al restaurant Casa Roque i comptarà amb la participació del celler Vins del Tros. La setmana següent, divendres 9, serà el torn del Restaurant Vinatea i la proposta vinícola dels cellers Sant Josep Vins i Altavins Viticultors. Ja al març, el dia 2, els protagonistes seran el Restaurant Faixero i la Pizzeria Lola, mentre que pel que fa als vins, la veu cantant la portarà el Celler Batea. I ja per finalitzar, divendres 9 de març, el Restaurant Daluan maridarà la seva cuina amb els vins del Celler Coma d’En Bonet i Bodegues Pinord.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...