El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) realitza una previsió anual de les auditories d'inspecció que s'efectuaran als operadors inscrits al registre de la producció ecològica a Catalunya. Durant 2018, es portaran a terme un total de 3.541 inspeccions de seguiment de la certificació, un 9,16% més que a la previsió de l'any 2017, que era de 3.244 auditories. A aquestes xifra se li sumaran al llarg de l'exercici altres tipus d'inspeccions que s'hauran de programar, ja sigui per nova inscripció o ampliacions, o per a les acreditacions específiques de Delinat i Biosuïsse (mercat suís) o Brasil, a més de les visites addicionals, ja siguin aleatòries -obligatòries per normativa- o dirigides.
A totes les comarques, menys a set, agumenten les inspeccions planificades. A una es mantenen, i a sis baixen. No obstant això, a dues d'elles (Bages i Moianès) baixa respecte l'any anterior perquè enguany incorporem estadísticament la nova comarca del Moianès, amb municipis que abans formaven part d'aquelles comarques.
Alt Penedès (amb 390), Segrià (228) i Garrigues (198) són les comarques amb més concentració d'inspecció de seguiment. Per contra, Segarra (25), Garraf (24) i Val d'Aran (12) són les que menys visites tenen programades.
El CCPAE realitza com a mínim una auditoria d'inspecció anual a cada operador inscrit al registre, per a verificar que compleixen la normativa europea i poden mantenir la certificació, ja siguin empresa agrària productora, elaboradora, comercialitzador majorista o minorista o importador/exportor de productes agroalimentaris sota les indicacions protegides de la producció ecològica.
El Consell, per altra banda, també realitza un procés d'autorització per a cada tipus de producte i el seu etiquetatge per a què pugui ser comercialitzat per l'inscrit amb totes les garanties de la producció ecològica per a les persones consumidores.
El CCPAE ja està elaborant les estadístiques del sector corresponents a l'any 2017, que seran presentades previsiblement al llarg del primer semestre de l'any.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Opina!