Els pagesos del sector de la fruita de pinyol encaren la campanya d'enguany amb un cert optimisme després de que el temps respectés les principals zones productores i, esperant, millorar les xifres de vendes de l'any passat, quan el brot d'E-coli a Alemanya i les baixes temperatures de principis d'estiu van frenar-ne el consum.
Aquest any, però, l'escenari és un altre.Segons va explicar el director d'Afrucat, Manel Simón, no s'esperen solapaments al mercat internacional amb els principals països de la competència, com França o Anglaterra i, això, fa pensar en bones xifres de vendes.
Simón, que va realitzar aquestes declaracions al Fòrum Nacional del Préssec i la Nectarina d'Alcarràs, va explicar que el volum total de producció a Catalunya serà similar al de l'any passat, amb 412.000 tones de préssec i nectarina, un 4% més que l'any 2011.
Los agricultores del sector de la fruta de hueso afrontan la campaña de este año con un cierto optimismo, después de que el tiempo respetará las principales zonas productoras y, esperando mejorar las cifras de ventas del año pasado, cuando el brote de E-coli en Alemania y las bajas temperaturas de principios de verano frenaron su consumo.
Este año, sin embargo, el escenario es otro. Según explicó el director de Afrucat, Manel Simón, no se esperan solapamientos en el mercado internacional con los principales países de la competencia, como Francia o Inglaterra y eso hace pensar en buenas cifras de ventas.
Simón, que realizó estas declaraciones en el Fòrum Nacional del Préssec i la Nectarina d'Alcarràs, explicó que el volumen total de producción en Catalunya será similar al del año pasado, con 412.000 toneladas de melocotón y nectarina, un 4% más que en 2011.
Benvolguda Agró informadora, Montse.
ResponderEliminarParlant de la fruita de pinyol, sabent de la teva faceta d’investigadora, que podries averi guar per que la fruita collida aquí al costat, ens costa més cara que la de fora i es de menys qualitat, ja que es de rebut que aquet estiu ens menjarem les de l’any passat conservades en cambres, i la pagarem com la recent collida que menjaran a Alemanya, la fruita arribada de milers de quilometres la trobem més barata, i caram!, més bona.
L’excusa dels costos de producció, es poc viable ja que el preu de collir-la no ha variat amb 15 anys (6€, es la part més important de despesa del pagès), no se que pot ser, per això m’agradaria que ho investiguessis.
Atentament de un Català i no pagès.
Antoni Macià
Hola Antoni,
ResponderEliminartens rao amb el que dius, has vist aquesta notícia http://agronoticies.blogspot.com.es/2012/04/els-aliments-importats-recorren-mes-de.html? Parla de les pomes de Xile, que són les que abunden als supermercats d'aqui. Mentre que les pomes catalanes se'n van a Europa
Gràcies pel comentari!
Montse