El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, veu en la nova llei de benestar animal una oportunitat per millorar i obrir nous mercats per al sector avícola català, així ho va dir ahir a la tarda a la cloenda de l'Assemblea de la Federació Avícola Catalana.El conseller va afirmar que “l’adaptació de les instal·lacions avícoles, que han efectuat molts productors, és una oportunitat per millorar el nostre mercat", ja que, tal i com va apuntar "no es pot anar contra corrent i el mercat únic exigeix a tots els operadors el compliment de les mateixes normes, en agradin o no". Es tracta, segons Pelegrí, d’una "modernització que ens porta un avenç pel que fa a la qualitat dels sistemes productius, millorant conseqüentment el rendiment de les explotacions". En aquest sentit, creu que la millora en la qualitat del producte, "que a partir d’ara serà més segur, serà apreciat pel consumidor i ens permetrà obrir nous mercats. El compliment de la normativa europea és bàsic per garantir la nostra competitivitat i la nostra fortalesa”.
L'Assemblea de la Federació Avícola es va celebrar ahir a la Llotja de Mar de Barcelona |
El conseller de Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ve en la nueva ley de bienestar animal una oportunidad para mejorar y abrir nuevos mercados para el sector avícola catalán, así lo dijo ayer por la tarde en la clausura de la Assamblea de la Federació Avícola Catalana.El conseller afirmó que "la adaptación de las instalaciones avícolas, que han efectuados muchos productores, es una oportunidad para mejorar nuestro mercado", ya que, tal y como apuntó "no se puede ir contra corriente y el mercado único exige a todos los operadores el cumplimiento de las mismas normas, nos gusten o no". Se trata, según Pelegrí, de una "modernización que nos lleva a un avance por lo que respecta a la calidad de los sistemas productivos, mejorando consecuentemente el rendimiento de las explotaciones". En este sentido, cree que la mejora de la calidad del producto "que a partir de ahora será más seguro, será apreciada por le consumidor y nos permitirá abrir nuevos mercados. El cumplimiento de la normativa europea es básico para garantizar nuestra competitividad y nuestra fortaleza".
Jo vaig assistir a la Assemblea, però la majoria d'avicultors catalans i espanyols no pensen com ell. Els nous sistemes de producció, encariran els costos de producció, per tant, escanyaran encara més als productors en èpoques de menys demanda i no ens permetrà exportar a fora de la CEE per què serem molt menys competitius que les avicultures d'altres continents que no segueixen les directrius del Benestar Animal de la CEE. Està demostrat, les exportacions de Brasil ,EEUU, Argentina etc.cap a altres mercats segueixen en augment, fins i tot hi han exportacions cap Europa, encara que es digui que després torna a sortir aquest ou cap a fora de la CEE, llavors en que quedem, no es pot produïr en sistemes no enriquits, però si que es pot comprar ou de països tercers per exportar-lo a fora de la CEE, quina incongruència . A més, hi ha hagut un greuge comparatiu molt gran , ja que alguns països de la CEE, com Alemanya i Holanda han ajudat a fer aquesta reconversió industrial als seus grangers, i a l'Estat Espayol, hi ha comunitats com el Pais Valencià , Castella la Mancha, Euskadi,Andalusia, que també han posat ajudes d'entre un 20% i un 50% . En canvi, a Catalunya, res de res.
ResponderEliminarGràcies pel teu comentari. Des d'Agronotícies volem conèixer totes les opinions: les de l'administració, però, molt especialment,les del sector perquè volem donar-vos informacó que us pugui interessar i ser útil, però sobretot, volem ser una eina participativa en la que tothom pugui dir la seva per crear un debat enriquidor i alhora per conèixer les diferents realitat del sector i no quedar-nos, només, amb la versió oficial.
Eliminar