13 sept 2012

França paralitza la producció de biocombustibles per l'elevat preu dels cereals

El govern francès va presentar ahir un pla d'acció per fer front als elevats preus dels cereals, una situació que, segons el document, pot "posar en perill la seguretat alimentaria del país i desestabilitzar tot el sector ramader". El text inclou mesures com una "pausa" en el desenvolupament de biocombustibles (limitant la incorporació al 7%) o promoure l'augment de la producció de proteïnes vegetals en sòl francès per reduir la dependència de les exportacions, entre d'altres.
 El document, que va presentar el titular d'Agricultura, Stephane Le Foll, al Consell de Ministres francès estableix una sèrie de mesures immediates "per superar la situació actual" però també mesures estructurals per "tractar de limitar la volatilitat dels preus i mitigar els seus efectes en el futur". Entre les mesures a curt termini, França vol mobilitzar al G-20 (a través del Fòrum de Resposta Ràpida) per fomentar el diàleg entre aquest òrgan i els principals productors i consumidors de productes agrícoles, així com també modernitzar i augmentar la capacitat d'emmagatzematge de gra a França.
Pel que fa a les mesures d'àmbit europeu, el pla d'acció parla de considerar mecanismes de regulació en la nova PAC per "suavitzar la volatilitat" i demanar a la Comissió Europea obrir un debat en el Consell i el Parlament sobre aquest tema.
La producció mundial de cereal, a la baixa
Mentre França busca solucions per trampejar una situació complicada, als EUA les previsions de collita de cereal són cada cop més dolentes. El ministeri d'Agricultura nord-americà (USDA) va presentar ahir l'informe mensual de previsions de collita del mes de setembre (l'anomenat informe WASDE), en el que es redueixen de nou les previsions de producció mundial. Segons aquest document, es redueix la producció de blat en 4 milions de tones (respecte les previsions del mes d'agost) passant de 662 a 658 milions de tones. També el blat de moro retrocedeix respecte el que s'havia pronosticat fa un mes, amb un descens de 8 milions de tones i la soja, que ho fa en 2,4 milions de tones. Aquest nou descens en la producció mundial estaria motivat per la mala collita de Rússia i els països del Mar Negre (excepte Ucraïna) i de la UE.


El gobierno francés presentó ayer un plan de acción para hacer frente a los elevados precios de los cereales, una situación que, según el documento, puede "poner en peligro la seguridad alimentaria del país y desestabilizar todo el sector ganadero". El texto incluye medidas como una "pausa" en el desarrollo de biocombustibles (limitando la incorporación al 7%) o promover el aumento de la producción de proteínas vegetales en suelo francés para reducir la dependencia de las exportaciones, entre otros.
El documento, que presentó ayer el titular de agricultura Stephane Le Foll, al Consejo de Ministros francés establece una serie de medidas inmediatas "para superar la situación actual" pero también medidas estructurales para "tratar de limitar la volatilidad de los precios y mitigar sus efectos en el futuro". Entre las medidas a corto plazo, Francia quiere movilizar al G-20 (a través del Foro de Respuesta Rápida) para fomentar el diálogo entre este órgano y los principales productores y consumidores de productos agrícolas, así como también modernizar y aumentar la capacidad de almacenaje de grano en Francia.
En lo referente a las medidas de ámbito europeo, el plan de acción habla de considerar mecanismos de regulación en la nueva PAC para "suavizar la volatilidad" y pedir a la Comisión Europea que abra un debate en el Consejo y el Parlamento sobre este tema.
La producción mundial de cereal, a la baja
Mientras Francia trata de trampear una situación difícil, en los EEUU las previsiones de cosecha de cereal son cada vez más malas. El ministerio de Agricultura americano (USDA) presentó ayer el informe mensual de previsiones de cosecha del mes de septiembre (el llamado informe WASDE), en el que se reducen de nuevo las previsiones de producción mundial. Según este documento, se reduce la producción de trigo en 4 millones de toneladas (respecto las previsiones del mes de agosto) pasando de 662 a 658 millones de toneladas. 
También el maíz retrocede respecto a lo que se había pronosticado hace un mes, con un descenso de 8 millones de toneladas y la soja, que lo hace en 2,4 millones de toneladas. Este nuevo descenso en la producción mundial estaría motivado por la mala cosecha de Rusia y los países del Mar Negro (con la excepción de Ucrania) y de la UE.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...