16 nov 2012

La FCAC presenta als partits el Pla d'Acció per defensar el paper estratègic de les cooperatives


El president de la FCAC, Joan Pere Colat, presentant el Pla d'Acció al candidat de CiU i actual president Artur Mas

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està mantenint una roda de contactes amb representants dels diferents partits polítics que es presenten a les eleccions autonòmiques amb l’objectiu de presentar el seu “Pla d’acció al nou Govern” de cara a la pròxima legislatura. De moment, la FCAC s’ha reunit amb Convergència i Unió (CiU) i amb el Partit Popular (PPC). Està previst que el proper dimarts, 20 de novembre, mantingui una trobada amb el Partit Socialista (PSC) i que, en els pròxims dies, es posi data a la reunió amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).
Per al president de la FCAC, Josep Pere Colat, cal que “es garanteixi el paper estratègic de l’agroindústria cooperativa, i que es potenciïn les cooperatives com a model d’empresa a potenciar en el context actual”.
El sector considera que són línies prioritàries de treball l’impuls al Pla Marc del Cooperativisme Agrari com a instrument per a la definició d’estratègies de futur del sector i la modificació de la Llei de cooperatives per adaptar-la a la realitat del sector, entenent que caldria entrar una proposta al Parlament al llarg de 2013.
Altres eines a consolidar són el Pla de Concentració, Intercooperació i Modernització de les cooperatives, els recursos per a la millora de la comercialització agroalimentària i la defensa del model de les cooperatives amb secció de crèdit.

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) está manteniendo una ronda de contactos con representantes de los diferentes partidos políticos que se presentan a las elecciones autonómicas con el objetivo de presentar su Plan de Acción al nuevo gobierno de cara a la próxima legislatura. De momento, la FCAC se ha reunido con CiU y el PP y está previsto que el lunes lo haga con el PSC. En los próximos días tiene previsto poner fecha a su reunión con ERC.
Para el presidente de la FCAC; Josep Pere Colat, es necesario que "se garantice el papel estratégico de la agroindustria cooperativa y que se potencien las cooperativas como modelo de empresa a potenciar en el contexto actual".
El sector considera que son líneas prioritarias de trabajo el impulso al plan marco del cooperativismo como instrumento para la definición de estrategias de futuro del sector y la modificación de la ley de cooperativas para adaptarla a la realidad del sector, entendiendo que habría que entrar una propuesta al Parlament a lo largo de 2013.
Otras herramientas a consolidar son el Plan de Concentración, Intercooperación y Modernización de las cooperativas, los recursos para la mejora de la comercialización agroalimentaria y la defensa del modelo de las cooperativas con sección de crédito.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...