8 nov 2012

Quatre boletaires es van perdre ahir en diferents puns de la geografia catalana

Els Bombers de la Generalitat van treballar entre dimarts a la tarda i el dia d'ahir en quatre operacions de recerca de persones que s'havien perdut mentre buscaven bolets al bosc, dues d'elles a Senterada (Pallars Jussà), una altra a Cànoves i Samalús (Vallès Oriental) i, finalment, una quarta a Cornudella de Montsant (al Priorat).
Ahir, poc després de les 13.30 hores de la tarda els Bombers van rebre l'avís de la desaparició d'un home que havia sortit a recollir bolets a Senterada. L'home, de 50 anys i veí de Ripollet, es va distanciar del grup de tres amics amb els que anava i no el van tornar a veure. Mentre realitzaven la trucada a emergències, un altre membre del grup va sortir a buscar-lo i també es va perdre. Després d'unes hores de recerca, els van trobar en bon estat de salut per la zona de Pinyana.
També ahir a la tarda, es va notificar la desaparició d'una dona de 79 anys que havia sortit a buscar bolets a Cànoves i Samalús (Vallès Oriental), que va ser trobada pels Mossos d'Esquadra, també en bon estat de salut.
La nit anterior (del dimarts al dimecres) s'havia perdut una quarta persona també mentre buscava bolets per la zona del barranc de la Moleta (a Cornudella de Montsant), una dona de 74 anys, la desaparició de la qual es va denunci a les 21.40 hores del vespre. Finalment, va ser trobada a les 3 de la matinada sana i estàlviva.
Per evitar situacions com aquestes, que són força habituals durant la temporada de bolets, des de la Generalitat es recomana seguir unes normes de seguretat quan es surt al bosc (les podeu consultar aquí). 


Los Bombers de la Generalitat trabajaron entre el martes por la noche y el día de ayer en cuatro operaciones de búsqueda de personas que se habían perdido mientras buscaban setas en el bosques, dos de ellas en Senterada (Pallars Jussà), otra en Cànoves i Samalús (Vallès Oriental) y, finalmente, una cuarta en Cornudella de Montsant (Priorat).
Ayer, poco después de las 13.40 horas de la tarde, los Bombers recibieron el aviso de la desaparición de un hombre que había salido a recoger setas en Senterada. El hombre, de 50 años y vecino de Ripollet, se distanció del grupo de tres amigos con los que iba y no lo volvieron a ver. Mientras realizaban la llamada a emergencias, otro miembro del grupo salió a buscarlo y también se perdió. Después de unas horas de búsqueda, los encontraron en buen estado de salud en la zona de Pinyana.
También ayer por la tarde, se notificó la desaparición de una señora de 79 años que había salido a buscar setas en Cànoves i Samalús (Vallès Oriental), que fue encontrada por los Mossos d'Esquadra, también en buen estado de salud.
La noche anterior (la del martes al miércoles) se había perdido una cuarta persona también mientras buscaba setas por la zona del barranco de la Moleta (en Cornudella de Monstsant), una mujer de 74 años, la desaparición de la cual se denunció a las 21.40 horas. Finalmente, fue encontrada a las 3 de la madrugada en perfecto estado. Para evitar situaciones como éstas, que son bastante habituales durante la temporada de setas, des de la Generalitat se recomienda seguir unas normas de seguridad cuando se sale al bosque (las podéis consultar aquí)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...