12 nov 2012

Premis a la innovació, la responsabilitat social i la emprenedoria en les cooperatives

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha volgut reconèixer l'esforç, el treball, la innovació i l'empenta del cooperativisme català. Per això, el passat divendres, en el marc de la celebració de l'Any internacional de les Cooperatives, va lliurar els primers premisCOOP.
En la categoria de Desenvolupament Rural el primer premi va ser per la cooperativa Agrària i Ramadera del Pallars de Sort, per la seva contribució a l'augment del valor afegit de la producció ecològica al Pallars. En aquesta mateixa categoria es va premiar també a la cooperativa Agrària Baixa Tordera, amb el segon premi, mentre que el tercer va quedar desert.
En la categoria d'Agrobotigues es va premiar a la SAT Vall d'en Bas, per la seva campanya de màrqueting de carnisseria, mentre que el segon premi va ser per Sant Isidre de les Borges Blanques i el tercer per a Agrària la Baixa Tordera.
Els premis a la Responsabilitat Social i Empresarial van anar a para a mans de La Fageda, per la seva política d'inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, al grup Actel (2n premi) i a la Cooperativa de Falset Marçà (3r premi).
En Emprenedoria es va premiar a la cooperativa Del Camp d'Alcarràs, pel seu projecte del Fons de Terres, a l'Agrària Plana de Vic (2n premi) i a la SAT Apícola del Perelló (3r premi).
Pel que fa a la internacionalització, es va donar el primer premi a Cotècnica, de Bellpuig, pel seu projecte Segle XXI d'alimentació animal, el segon a Acomont, d'Ulldecona, i el tercer a l'Unió Corporació Alimentària de Reus, que també es va fer amb el primer premi en la categoria d'Innovació, pels seus nous productes a partir de fruita seca. En Innovació també van ser guardonats el Celler Domenys (de Sant Jaume de Domenys) i la Olivarera del Baix Ebre (Camarles).
Finalment, pel que fa a la Cooperació es va premiar al Celler Domenys pel seu procés de fusió, ja que és fruit de la unió de cinc cooperatives, al grup Actel (Segrià) i a l'Arbequina (Arbeca).
Els premis es van lliurar en un acte celebrat a la Llotja de Lleida que va comptar amb la presència del conseller Josep Maria Pelegrí i que va ser conduit per l'actriu Lloll Bertran.


La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha querido reconocer el esfuerzo, el trabajo, la innovación y el empuje del cooperativismo catalán. Por eso, el pasado viernes, en el marco de la celebración del Año Internacional de las Cooperativas, entregó los primeros premios COOP.
En la categoría, de Desarrollo Rural, el primer premio fue para la cooperativa Agrària i Ramadera del Pallars de Sort, po su contribución al aumento del valor añadido de la producción ecológica en el Pallars. En esta misma categoría se premió también a la cooperativa Agrària la Baixa Tordera con el  segundo premio. El tercero quedó desierto.
En la categoría de Agrotiendas se premió a la SAT Vall d'en Bas, por su campaña de marketing de carniceria, mientras que el segundo premio fue para Sant Isidre de les Borges Blanques y el tercero para Agrària la Baixa Tordera.
Los premios a la Responsabilidad Social y Empresarial fueron a manos de La Fageda, por su política de inserción laboral de personas con discapacidad intelectual, al grupo Actel (Segrià) y a la Cooperativa de Falset-Marçà (Priorat).
En Emprenduría se premió a la cooperativa Del Camp d'Alcarràs, por su proyecto de fondo de tierras, al a Agrària Plana de Vic (con el segundo premio) y a la SAT Apícola del Perelló (con el tercer premio).
En lo referente a la internacionalización, se dio el primer premio a Cotècnica de Bellpuig, por su proyecto Segle XXI de alimentación animal, el segundo a Acomont (Ulldecona) y el tercero a Unió Corpració Alimentària de Reus, que también fue premiada en la categoría de Innovación por sus nuevos productos con fruta seca. En esta misma categoría de Innovación, se galardonó con el segundo premio al Celler Domenys (Sant Jaume de Domenys) y a la Olivarera del Baix Ebre (Camarles).
Finalmente, en lo referente a la Cooperación se premió al Celler Domenys por su proceso de fusión, ya que es fruto de la unión de cinco cooperativas, al grupo Actel (Segrià) y a la Abequina (Arbeca).
Los premios se entregaron en La Llotja de Lleida en un acto presidido por el conseller Josep María Pelegrí y presentado por Lloll Bertran.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...