8 nov 2012

Rússia podria acabar a finals d'any el cereal que tenia previst exportar fins al juny

Rússia ha exportat  gairebé 9,8 milions de tones de cereales des del principi de l'actual temporada agrícola (1 de juliol) fins al 24 d'octubre, segons ha informat el Ministeri d'Agricultura, una xifra molt elevada si tenim en compte que el potencial exportador del país es va xifrar en 12 milions de tones fins al final de la campanya (juny de 2013), per la qual cosa, si el ritme exportador és el previst, el país acabarà a finals d'any amb el cereal que tenia destinat per a exportar.
Segons les previsions, Rússia vendrà durant el vigent mes de novembre 1,5 tones més de cereal i al voltant d'un milió més durant desembre, per la qual cosa a finals d'any fregarà els 12 milions de tones i  haurà venut tot el que tenia intenció d'exportar fins al juny, per la qual cosa les vendes a l'exterior a partir d'aleshores seran pràcticament nul·les si es compleixen aquests pronòstics.
Així doncs, Rússia, tercer exportador mundial de cereral, tindrà poc marge de maniobra per seguir abastint als mercats internacionals durant els primers mesos de 2013. De moment, no obstant, rebutja un tancament de fronteres como el que va aplicar amb la sequera de 2010.

Rusia ha exportado casi 9,8 millones de toneladas de cereales desde principios de la actual temporada agrícola (1 de julio) hasta el 24 de octubre, según informó el Ministerio de Agricultura ruso, una cifra muy elevada si tenemos en cuenta que el potencial exportador del país se cifró en 12 millones de toneladas hasta finales de campaña (junio de 2013), por lo que, si el ritmo exportador es el previsto, el país acabará a finales de año con el cereal que tenía reservado para la exportación.
Según las previsiones, Rusia venderá 1,5 millones de toneladas de cereales durante el vigente mes de noviembre i alrededor de un millón más durante diciembre, por lo que a finales de año rozará los 12 millones de toneladas y habrá vendido todo lo que tenía intención de exportar hasta junio. De este modo, las ventas al exterior a partir de entonces podrían ser prácticamente nulas, si se cumplen los pronósticos.
Así pues, Rusia, el tercer exportador mundial de cereal, tendrá poco margen de maniobra para seguir abasteciendo a los mercados internacionales durante los primeros meses de 2013. De momento, sin embargo, rechazar un cierre de fronteras como el que aplicó tras la sequía de 2010.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...