Una altra novetat destacada és la prohibició de practicar la caça major durant el període estiuenc (de l'1 de juliol al 31 d'agost) per evitar incendis forestals qua hi hagi activat el pla Alfa3. Des de la Generalitat es considera que enguany aquesta mesura és més necessària que mai per la manca de pluges registrades durant l'hivern. També en aquest sentit els caçadors es mostren comprensius i recorden que ells només volen caçar de setembre a febrer, però que sovint ho fan fora d'aquestes dates "per danys a l'agricultura i a les persones, per accidents de trànsit...". En aquest sentit, Piera explica que "més que caçar estem fent controls poblacionals i de regulació de fauna", encara que a vegades això suposi "un alt cost econòmic i personal", apunta el president de la Federació Catalana.
Així mateix, el Govern vol posar en pràctica mesures de col·laboració amb els caçadors per conèixer millor el comportament d'algunes espècies i gestionar-ne millor l'aprofitament cinergètic. Amb aquest objectiu, té la intenció d'intercanviar informació amb els caçadors sobre les captures de becada i perdiu xerra de muntanya.
Pel que fa a les dates del període de caça, l'inici de la temporada de captura del porc senglar serà el primer diumenge de setembre (el dia 2) i acabarà el quart diumenge de febrer, com a conseqüència de la seva abundància i per prevenir els danys que puguin causar. Per això, a Girona, on la densitat d'aquests animals és més alta, la temporada començarà abans (el primer diumenge de juliol) i s'acabarà més tard (el segon diumenge de març). Tot i això, a Girona durant els mesos de juliol i agost només es podrà caçar senglars quan aquests causin danys a l'agricultura i caldrà notificar-ho abans al Departament o a los Agents Rurals.
Una altra excepció en la caça del senglar la trobem a les comarques de Lleida, on aquests animals es podran caçar fins a l'últim diumenge de març, ja que es considera que és durant aquest mes quan fan més mal als cultius.
Els senglars per la seva abundància es podran caçar fora de temporada a Lleida i Girona |
Otra novedad destacada es la prohibición de practicar la caza mayor durante el periodo veraniego (del 1 de julio al 31 de agosto) para evitar incendios forestales cuando esté activado el plan Alfa3. Desde la Generalitat se considera que este año esta medida es más necesaria que nunca por la falta de lluvias registradas durante el invierno. También en este sentido los cazadores se muestran comprensivos y recuerdan que ellos sólo quieren cazar de septiembre a febrero, pero que frecuentemente lo hacen fuera de estas fechas "por daños en la agricultura y las personas, por accidentes de tráfico...". En este sentido, Piera explica que "más que cazar estamos realizando controles poblacionales y de regulación de fauna" aunque a veces eso supone "un alto coste económico y personal", apunta el presidente de la Federació Catalana.
Asimismo, el Govern quiere poner en práctica medidas de colaboración con los cazadores para conocer mejor el comportamiento de algunas especies y gestionar mejor su aprovechamiento cinergético. Con esta intención, tiene el objetivo de intercambiar información con los cazadores sobre las capturas de becada y perdiz "xerra" de montaña.
En lo referente a las fechas del periodo de caza, el inicio de la temporada de captura del jabalí será el primer domingo de septiembre (el día 2) y acabará el cuarto domingo de febrero, como consecuencia de su abundancia y para prevenir los daños que puedan causar. Por este mismo motivo, en Girona, donde la densidad de estos animales es más alta, la temporada empezará antes (el primer domingo de julio) y acabará más tarde (el segundo domingo de marzo). Aún así, en Girona durante los meses de julio y agosto sólo se podrá cazar jabalíes cuando estos causen daños en la agricultura y será necesario notificarlo antes al Departament o a los Agents Rurals.
Otra excepción en la caza del jabalí la encontramos en las comarcas de Lleida, donde estos animales se podrán cazar hasta el último domingo de marzo, ya que se considera que es durante este mes cuando más dañan a los cultivos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Opina!