17 may 2012

Restaurants Km0: de la terra a la taula

De la terra a la taula, aquesta és la filosofia que cada vegada més restaurants estan posant en marxa. Són els anomenats restaurants de Km0, un nou concepte que consisteix en comprar la matèria prima a, com a mínim, tres productors situats a un radi de menys de 100 quilòmetres del restaurant.
Cartell de la presentació de la guia de restaurants Km0 que tindrà lloc a Berga
A més, per ser considerat Km0, un restaurant ha de tenir a la seva carta 5 plats, els ingredients dels quals han de seguir aquesta proporció: un 40% han de ser adquirits a productors propers i el 60% restant ha de ser a base de productes ecològics (o que estiguin inclosos a l'Arca del Gust d'Slow Food).
Cada vegada són més els cuiners que decideixen posar en marxa aquesta filosofia al seu restaurant i, tant és així, que a Catalunya ja hi ha 34 cuiners inclosos a la llista de Km0. Molts d'ells es reuniran el pròxim 21 de maig a la Fonda Núria (al Berguedà) per debatre alguns dels objectius del moviment. Després de la part més acadèmica de la jornada, els cuiners dinaran a la Fonda Núria, on podran degustar bona part dels productes de la comarca, i visitaran una explotació berguedana d'ovelles ripolleses criades de manera ecològica.
El dissabte 26 de maig, també ha Berga, es presentarà el llibre A Taula amb Km0, una guia dels restaurants catalans que segueixen aquesta filosofia. L'acte, que tindrà lloc a la Fonda Núria de la capital del Berguedà,  comptarà amb la presència dels autors del llibre i de Pep Bover, productor ecològic d'Espunyola (al Berguedà).


La  Fonda Núria de Berga, restaurant Km0, acollirà diversos actes del moviment
De la tierra a la mesa, esta es la filosofía que cada vez más restaurantes están poniendo en marcha. Son los llamados restaurantes de Km0, un nuevo concepto que consiste en comprar la materia prima a, como mínimo, tres productores situados en un radio de menos de 100 km del restaurante.
Además, para ser considerado Km0, un restaurante debe tener en su carta cinco platos, los ingredientes de los cuales deben seguir esta proporción: un 40% deben ser adquiridos a productores próximos y el 60% restante debe ser a base de productos ecológicos (o que estén incluidos en la Arca del Gusto de Slow Food).
Cada vez son más los cocineros que deciden poner en marcha esta filosofía gastronómica en su restaurante y, tanto es así, que en Catalunya ya hay 34 cocineros incluidos en la lista de Km0. Muchos de ellos se reunirán el próximo 21 de mayo en la Fonda Núria (Berguedà) para debatir algunos de los objetivos del movimiento. Después de la parte más académica de la jornada, los cocineros comerán en la Fonda Núria, donde podrán degustar buena parte de los productos de la comarca y visitarán una explotación berguedana de ovejas ripollesas criadas de forma ecológica.
El sábado 26 de mayo, también en Berga, se presentará el libro A Taula amb Km0, una guía de restaurantes catalanes que siguen esta filosofía gastronómica. El acto, que tendrá lugar en la Fonda Núria de la capital del Berguedà contará con la presencia de los autores del libro y de Pep Bover, productor ecológico de Espunyola (Berguedà).

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...