15 jul 2012

Catalunya va patir 2,5 incendis forestals al dia durant el primer semestre de l'any


Des de l'1 de gener fins al 30 de juny de 2012 s'han declarat a Catalunya 465 incendis forestals, el que suposa una mitja de més de 2,6 focs cada dia. En total, aquests incendis han cremat 5.454 hectàrees, segons dades de la Generalitat de Catalunya.
D'aquest primer semestre de l'any ha resultat especialment complicat el mes de juny, molt càlid i sec a gran part del país, el que ha provocat greus incendis forestals, com el que va tenir lloc a Cabacés (al Priorat), que va cremar 110 hectàrees de conreu i bosc, o el de Prats de Rei (Anoia), que dos dies després del de Cabacés va calcinar gairebé un miler d'hectàrees, especialment de camps de cereals i vegetació. 
El mes de juliol ha continuat amb la mateixa tendència amb la que es va acabar el juny i, fins al moment, ja s'han de lamentar incendis com el de Vilaverd (a la Conca de Barberà) o el de Sant Feliu Saserra (Bages), ambdós aquesta mateixa setmana.


Desde el 1 de enero hasta el 30 de junio de 2012 se han declarado en Catalunya 465 incendios forestales, lo que supone una media de más de 2,6 fuegos cada día. En total, estos incendios han quemado 5.454 hectáreas, según datos de la Generalitat de Catalunya.
De este primer semestre del año ha resultado especialmente complicado el pasado mes de junio, muy cálido y seco en gran parte del país, lo que ha provocado graves incendios forestales, como el que tuvo lugar en Cabacés (Priorat), que quemó 110 hectáreas de cultivo y bosque, o el de Prats de Rei (Anoia), que dos días después del de Cabacés calcinó casi un millar de hectáreas, especialmente campos de cereal y vegetación.
El mes de julio ha continuado con la misma tendencia con la que acabó junio y, hasta el momento, hay que lamentar incendios como el de Vilaverd (Conca de Barberà) o el de Sant Feliu Sasserra (Bages), ambos esta misma semana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...