5 jul 2012

Espectacular tempesta de pluja i pedra a les comarques de Lleida

La calamarsada ha deixat pedra de gran tamany           Fotos: Dolors Capell

La tarda ha estat moguda avui a les comarques de Lleida, especialment al Pla d'Urgell i en alguns punts de l'Urgell, la Noguera i les Garrigues. Una espectacular tempesta de pluja i pedra ha causat danys en cotxes aparcats, cultius i arbres fruiters, ha innundat carrers de ciutats com Mollerussa i ha obligat a tallar l'autovia A-2 durant una estona. 
Els Bombers de la Generalitat han rebut 39 avisos relacionats amb la pluja, majoritariament per la caiguda de cables o de branques d’arbres, petites inundacions de baixos i, a Mollerussa, trencament de vidres a causa de la calamarsada que ha acompanyat l’aigua. En cap cas no hi ha hagut persones ferides, ni evacuats ni edificis afectats estructuralment.
La pedra s'ha acumulat en alguns punts del Pla d'Urgell
Entre les 18.24 hores i les 20.30 hores  els Bombers han fet una vintena de sortides a Mollerussa, Lleida, Fondarella, Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida, la Granadella, Golmés, Preixens, Castelldans i Agramunt. La Direcció General de Protecció Civil manté activada la prealerta del pla d’inundacions de Catalunya, Inuncat. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...