23 jul 2012

Els incendis de l'empordà haurien cremat ja més de 13.000 hectàrees






9.30  h- Els dos incendis que ahir es van originar a l'Alt Empordà haurien cremat ja més de 13.000 hectàrees a més de cobrar-se la vida de tres persones i de causar més de 22 ferits, talls en carreteres i autopistes, la interrupció del trànsit ferroviari i  el confinament a les seves cases de milers de persones . Els Bombers continuen a hores d'ara encara treballant en el foc de la Jonquera, que continua actiu i ha cremat tota la nit. L'altre incendi que ahir es va originar a la mateixa comarca, el de Portbou, esta controlat des d'ahir a les 22 hores i ha calcinat unes 50 hectàrees.
A hores d'ara els Bombers treballen intensament per controlar el foc de la Jonquera  i s'espera que la tramuntana, que ahir va complicar moltíssim les tasques d'extinció, pugui afluixar la seva força i permetre treballlar als mitjans aeris, que ja s'ha començat a enlairar. 
A més, una quinzena de municipis han passat la nit sense corrent elèctrica i s'espera, segons ha explicat el conseller de l'Interior, Felip Puig, que la puguin recuperar durant el dia d'avui. A hores d'ara, però, encara hi ha 3.684 abonats sense servei. De la mateixa manera, s'ha aixecat el confinament, que ahir va obligar als veïns a tancar-se a les seves cases, i ara aquesta mesura només s'aplica a 17 municipis (la Jonquera, Agullana, Darnius, Boadella, Terrades, Vilana, Avinyonet de Puigventós, Figueres, Llers, Pont de Molins, Biure, Maserachs, Cabans, Sant Climent Sassebes, Cantallops i Capmany).
Pel que fa a l'afectació viaria, aquesta matí s'ha reobert l'autopista AP-7 en direcció nord i fa pocs minuts tam´be en direcció sud, així mateix es pot circul·lar per la N-260, que ahir s'havia tallat, tot i que resta tallada la N-2. De la mateixa manera, la circul·lació ferroviaria torna a estar en funcionament, si bé la línia de l'AVE continua tallada.
Moltes de les persones que ahir es van trobar atrapades en carreteres han passat la nit en els diferents pavellons habilitats amb matalassos i serveis bàsics. Es calcula que 1.300 persones haurien dormit en equipaments publics de Figueres, Llançà o Girona, entre d'altres.
Segons informa Protecció Civil, el núvol de cendres de l'incendi abarca ja centenars de quilòmetres, arribant a Barcelona, on es respira una forta pudor de fum.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...