20 jul 2012

En fase de control els incendis de Sant Feliu de Buixalleu i Llagostera

Imatge de la llenya que ha cremat a Llagostera                        Foto: Bombers
21.00 h- La d'avui ha estat una tarda negra pel que fa a incendis foretals a CatalunyaFins a quatre focs han cremat aquesta tarda en diferents punts del territori, tot i que a hores d'ara tres d'ells ja es troben en fase de control. Resta però controlar el que es va iniciar ahir a Sant Feliu Sasserra (al Bages), que ha calcinat ja més de 377 hectàrees, principalment de bosc, i, malgrat estar estabilitzat, continua actiu. Els Bombers esperen poder-lo controlar en hores, però a causa de les condicions climatològiques es demana prudència. Durant l'incendi, 11 persones han patit ferides lleus (cops), lipotímies o inhalació de fum.
A aquest foc cal sumar-hi el que s'ha iniciat aquest migdia a Bellver de Cerdanya, que ja es troba en fase de control, i dos més que s'han originat durant la tarda a la demarcació de Girona: un a Sant Feliu de Buixalleu (Selva) i un altre a Llagostera (Gironès), que, afortunadament, també es troben controlats a hores d'ara. Tot i això, la simultaneïtat dels focs ha complicat molt la feina dels Bombers, que han hagut de repartir durant tot el dia els seus efectius.

Segons dades dels Agents Rurals, l’incendi que afecta Grions, al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu, hauria calcinat unes 8 hectàrees. Com a mesura preventiva s’han desallotjat també sis persones de la casa de colònies Can Vendrell i quatre de la masia Can Cerdanya. S’ha habilitat el pavelló de Sant Feliu de Buixalleu per atendre els desallotjats. Com a conseqüència del foc, la carretera Gi-553 està tallada en els dos sentits de la marxa entre els quilòmetre 0 i el 6, informa el Servei Català de Trànsit. Es fan desviaments per les carreteres Gi-552 i C-35. Fins al lloc, a més, s’han desplaçat una desena de patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra, tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques i efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal, entre d’altres. 
A les 17.07 hores els Bombers han estat alertats d’un altre incendi de vegetació forestal al costat de la carretera GiV-6821 punt quilomètric 3’5, al terme municipal de Llagostera. El foc ha cremat una pila de llenya i ha agafat massa forestal. Ha pujat un turonet però en baixar-lo ha perdut intensitat i s'ha pogut controlar. L’incendi hauria cremat poc més d'una hectàrea. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...