23 jul 2012

Els Bombers continuen treballant amb el principal objectiu d'evitar que el foc passi a l'Alta Garrotxa





18.20 h- L'incendi que crema des d'ahir al migdia a l'Alt Empordà esta encara fora de control, tot i que les condicions climatologiques han millorat i permeten un prudent optimisme respecte a les possibilitats de contenir el foc, segons ha explicat el conseller de l'Interior, Felip Puig.  Ara els esforços es centren en evitar que les flames avancin cap a l'Alta Garrotxa (on molt hi ha una massa boscosa que complicaria  la situació) i en sufocar les revifalles que s'estan produïnt i que, en alguns casos, han creat molta preocupació entre els veïns de les poblacions afectades, com Cantallops, Darnius o Terrades.
En aquests moments, treballen en les tasques d'extinció 140 dotacions terrestres dels Bombers i 15 mitjans aeris (3 avions i 12 helicopters bombarders). També hi ha 5 mitjans aeris del Ministerio de Agricultura, 5 mitjans francesos (esta  previst que en breu s'hi afegeixi un nou comboi gal), 4 avions de la Comunitat Valenciana, 2 de Mallorca i 1 d'Andorra. També hi treballen 200 efectius de l'exèrcit, un centenar de voluntaris de les ADF i voluntaris particulars.
Fa pocs minuts Protecció Civil ha informat de que s'han desallotjat 119 joves del càmping Bassegoda (Albanyà) a la rectoria d'Albanyà i la resta a Sant Llorenç de la Muga.
Pel que fa a l'afectació en els serveis bàsics, segons fonts de la Generalitat hi ha encara 1.166 línies de telèfon fix fora de servei (especialment a Cantallops, Llers, Maçanet de Cabrenys i Terrades) i més de 800 abonats segueixen sense llum.
Respecte a l'origen del foc, que ha cremat ja 13.800 hectàrees de 17 municipis, fonts del Cos d'Agents Rurals han confirmat que una punta de cigarreta hauria estat la causa de l'inici de l'incendi a La Jonquera. Precisament, el Ministre de l'Interior del govern espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha visitat aquesta tarda el lloc de l'incendi i ha explicat que es volen endurir les sancions per llençar burilles des dels cotxes i ha assegurat que es destinaran tots els mitjans de l'exèrcit que faci falta.
L'afectació viaria és encara també molt important, hi ha retencions a l'AP-7, ja oberta i deu carreteres encara tallades.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...