4 ago 2012

Demanen celeritat en la concessió de les ajudes per l'incendi de l'Alt Empordà


Unió de Pagesos demana tant a l’administració de l’Estat com a la catalana la màxima celeritat a l’hora de concedir ajuts directes a la pagesia afectada per l’incendi de l’Alt Empordà, que va afectar unes 3.000 hectàrees de terreny agrícola d’un total de 14.000. El sindicat, que calcula que les pèrdues dels productors quant a infraestructures, maquinària i producció emmagatzemada  pugen a tres milions d’euros, espera que el Govern estatal i el català analitzin amb la major rapidesa possible els danys ocasionats pel foc en cada cas i puguin compensar de manera justa els afectats.
Unió de Pagesos demana al departament d’Agricultura que no s’estableixin limitacions per caçar senglars en la zona de l’Alt Empordà on es va produir l’incendi el passat 22 de juliol, ja que es tracta d’una àrea on hi ha una densitat molt alta de senglars, i quan es replantin els conreus de vinya, olivera i cirerers que es van cremar o van quedar molt malmesos pel foc, aquests animals salvatges de seguida acabarien amb les plantes joves.
El sindicat va recollir aquesta petició en una assemblea informativa que va tenir lloc ahir a la seva seu de Figueres, en la que es van explicar les demandes per pal·liar les afectacions de l’incendi, i a la qual van assistir uns 25 afectats i afectades.

Unió de Pagesos pide, tanto a la administración del Estado como a la catalana la máxima celeridad en el momento de conceder ayudas directas a los agricultores afectados por el incendio del Alt Empordà, que afectó unas 3.000 hectáreas de terreno agrícola de un total de 14.000. El sindicato, que calcula que las pérdidas de los productores en infraestructuras, maquinaria y producción almacenada ascienden a tres millones de euros, espera que el gobierno estatal y el catalán analicen con la mayor rapidez posible los daños causados por el fuego en cada caso y puedan compensar de manera justa a los afectados.
El sindicato pide al Departament d'Agricultura que no se establezcan limitaciones para cazar jabalíes en la zona del Alt Empordà donde se produjo el incendio el pasado 22 de julio, ya que se trata de una área donde se da una densidad muy alta de jabalíes, y cuando se replanten los cultivos de viña, olivo y cerezos que se quemaron o que quedaron muy dañados por el fuego, estos animales salvajes enseguida acabarían con las plantas jóvenes.
El sindicato recogió esta petición en una asamblea informativa que tuvo lugar ayer en su sede de Figueres, en la que se explicaron las demandas para paliar las afectaciones del incendio, a la que asistieron unos 25 afectados.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...