22 ago 2012

La DO Montsant comença una verema avançada per les altes temperatures d'agost

La DO Montsant compta amb unes 1.800 hectàrees i produeix unse 10 milions de quilos de raïm, el 95% varietats negres

Els viticultors de la DO Montsant han iniciat aquests dies la verema. Comença d’hora, en part, per les temperatures que s’han registrat aquest mes d’agost. Tot i que es preveu un petit increment de producció respecte a la passada, la campanya, marcada per una climatologia típicament mediterrània, serà força similar a la d’anys anteriors. El raïm hi arriba força bé pel que fa a maduració, i la incidència de malalties fúngiques i plagues com la del cuc del raïm (Lobesia botrana) ha estat molt baixa. En aquest sentit, l’estat sanitari del fruit és pot considerar òptim. 
La producció de la DO Montsant, que compta amb unes 1.800 hectàrees, oscil·la entre els 8 i els 10 milions de quilograms, el 95% dels quals corresponents a varietats negres. De fet, la garnatxa i la carinyena, les varietats autòctones de Montsant, apleguen 2/3 del total de les varietats negres. Ull de llebre, cabernet, merlot, syrah, monestrell i picapoll acaben de completar el total d’aquestes varietats.
Pel que fa a les blanques, el 5%, gairebé totes corresponen a garnatxa blanca i macabeu. Tot i que també s’hi cultiven varietats com el pansal,  el chardonnay o la parellada, la seva presència és testimonial.

Los viticultores de la DO Montsant han iniciado estos días la vendimia. Empieza pronto, en parte, por las temperaturas que se han registrado durante este mes de agosto. Aunque se prevé un pequeño incremento de producción respecto a la pasada, la campaña, marcada por una climatología típicamente mediterránea, será bastante similar a la de años anteriores. La uva llega bastante bien en cuanto a maduración, y la incidencia de enfermedades fúngicas y plagas como la de la polilla del racimo (Lobesia botrana) ha sido muy baja. En este sentido, el estado sanitario del fruto se puede considerar óptimo.
 La producción de la DO Montsant, que cuenta con unas 1.800 hectáreas, oscila entre los 8 y los 10 millones de kilogramos, el 95% de los cuales correspondientes a variedades tintas. De hecho, la garnacha y la cariñena, las variedades autóctonas de Montsant, reúnen 2/3 del total de las variedades tintas. Tempranillo, cabernet, merlot, syrah, monastrell y picapoll acaban de completar el total de estas variedades.
En cuanto a las blancas, el 5%, casi todas corresponden a garnacha blanca y macabeo. Aunque también se cultivan variedades como el pansal, el chardonnay o la parellada, su presencia es testimonial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...