20 ago 2012

La collita de cereals a Rússia baixa un 8% respecte l'any passat

La manca d'aigua no és un problema exclusiu dels Estats Units (on la pitjor sequera dels últims 25 anys esta fent estralls en els conreus), sinó que s'està convertint en un fenomen cada cop més global. A Rússia, per exemple, es calcula que la falta de precipitacions arrasarà 5,5 milions d'hectàrees de cultius i farà baixar en un 8% la producció de cereals en relació amb l'any passat.
Segons va explicar la setmana passada el ministre d'Agricultura rus, Nikolái Fiódorov, unes 7.000 explotacions agrícoles es veuen greument afectades per la sequera, especialment les situades a prop del riu Volga, considerades tradicionalment el graner del país, la qual cosa explica la davallada en la producció de cereals, ja que l'any passat es van recollir 48,5 milions de tones de cereals i enguany la xifra es situa en 44,8. 
Però més enllà dels Estats Units (on les previsions de collita de cereal són cada vegada més pessimistes) i de Rússia, la sequera ataca també a Europa. A França, s'han activat totes les alarmes per la falta d'aigua i hi ha 39 departaments que pateixen restriccions, especialment els del sud-oest del país, i a Catalunya la manca de precipitacions s'esta deixant notar en l'estat dels embassaments. El pantà d'Oliana, per exemple, es troba actualment al 59% de la seva capacitat, xifra molt inferior a la que tenia la mateixa setmana de l'any passat, quan estava al 87%.

La falta de agua no es un problema exclusivo de los Estados Unidos (donde la peor sequía de los últimos 25 años esta causando daños irreparables en los cultivos) si no que se está convirtiendo en un fenómeno cada vez más global. En Rusia, por ejemplo, se calcula que la escasez de precipitaciones arrasará 5,5 millones de hectáreas de cultivos y hará bajar en un 8% la producción de cereales en relación con el año pasado.
Según explicó la semana pasada el ministro de Agricultura ruso, Nikolái Fiódorov, unas 7.000 explotaciones agrícolas se ven gravemente afectadas por la sequía, especialmente las situadas cerca del río Volga, consideradas tradicionalmente el granero del país, lo que explica el descenso en la producción de cereales, puesto que el año pasado se recogieron 48,5 millones de toneladas de cereal y esta año la cifra baja hasta los 44,8.
Pero más allá de los Estados Unidos (donde las previsiones de cosecha son cada vez más pesimistas) y de Rusia, la sequía afecta también a Europa. En Francia se han activado todas la alarmas por la falta de agua y hay 39 departamentos que sufren en estos momentos restricciones, especialmente las del suroeste del país, y en Catalunya la falta de agua se está dejando notar también en el estado de los embalses. El pantano de Oliana, por ejemplo, se encuentra actualmente al 59% de su capacidad, cifra muy inferior a la que tenía durante la misma semana de año pasado, cuando estaba al 87%.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...