30 ago 2012

Unió de Pagesos creu que la collita d'avellanes d'enguany serà un 40% inferior a la de 2011


Unió de Pagesos adverteix que la davallada de la collita d’avellana serà d’entre el 40% i el 50% de mitjana, tot i que variarà en funció de les zones, les varietats i la tipologia d’explotació. La previsió de reducció de la collita se situa, doncs, molt per sobre del 10,59% que va anunciar el departament d’Agricultura a començaments de juliol. Segons Agricultura, la collita passaria de 15.500 tones el 2011 a 13.900 el 2012, una variabilitat que el departament considera pròpia d’aquest conreu.
Tanmateix, a la vista de la situació actual, per Unió de Pagesos, l’estimació d’Agricultura ha quedat molt curta. Les ventades produïdes el mes de novembre van dificultar molt la pol·linització, sobretot a les varietats més primerenques i posteriorment les ventades del maig van trencar branques sobretot dels arbres vells i a la zona del pla. A una setmana perquè es comencin a plegar les avellanes, el sindicat considera que l’acció conjunta d’aquests factors pot fer que la collita sigui escassa i no arribi a les 9.500 tones.
També serà important conèixer de primera mà quina és la situació del mercat internacional. En aquest sentit, el proper 21 de setembre de 2012 està convocada a Brussel·les la reunió anual bilateral entre la Unió Europea i Turquia, durant la qual es tractaran les estimacions de collita dels principals països productors i hi haurà més dades disponibles.

Unió de Pagesos advierte que el descenso de la cosecha de avellana será de entre el 40 i 3el 50% de media, a pesar de que variará en función de las zonas, las variedades y la tipología de la explotación. La previsión de reducción de la cosecha se sitúa, pues, muy por encima del 10,59% que anunció el Departament d'Agricultura a principios de julio. Según Agricultura, la cosecha pasaría de 15.500 toneladas en 2011 a 13.900 en 2012, una variabilidad que se considera propia de este cultivo.
No obstante, a la vista de la situación actual, para Unió de Pagesos, la estimación de Agricultura ha quedado muy corta. Las rachas de viento del mes de noviembre dificultaron la polinización, especialmente en las variedades más adelantadas y posteriormente el viento de mayo rompió las ramas, especialmente de los árboles viejos y en la zona del llano. A una semana para que se empiecen a recoger las avellanas, el sindicato considera que la acción conjunto de estos factores puede hacer que la cosecha sea escasa y no llegue a las 9.500 toneladas.
También será importante conocer de primera mano cuál es la situación del mercado internacional. En este sentido, el próximo 21 de septiembre de 2012 está convocada en Bruselas la reunión anual bilateral entre la Unión Europea y Turquía, durante la cual se tratarán las estimaciones de cosecha de los principales países productores y entonces habrá más datos disponibles.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...