17 abr 2012

La Generalitat convoca els ajuts per a la reconversió de les plantacions de cítrics

El departament d'Agricultura de la Generalitat ha convocat les ajudes per a la reconversió de les plantacions de cítrics de Catalunya corresponents a l'any 2012. Les inversions subvencionables són la nova plantació (previament hi ha d'haver una superfície equivalent d'arrencada), el reempeltament i/o la instal·lació de regadiu, en parcel·les que inicialment ja eren de reg. Les actuacions subvencionables es poden realitzar fins al 30 de juny de 2013.
Les espècies i varietats que poden ser reconvertides en aquest pla de reconversión són taronger, mandariner, satsuma, mandariner clementina, mandariner hídrid, mandariner comú, llimoner i aranger, amb excepció de les següents varietats: mandariner híbrid (fortuna, nova o clemenvilla) i mandariner clementina (clemenules i marisol).
L'ajuda es calcula en base a uns mòduls per actuació que van dels 11.500 euros per hectàrea als 15.500, segons l'actuació que es vol dur a terme, als quals se'ls hi aplicarà uns percentatges en funció de les característiques de cada beneficiari, que poden ser com a mínim d'un 15% i fins a un màxim del 50%.
Segons dades de l'Institut Català d'Estadística (Idescat), a Catalunya hi havia al 2007 un total de 7.888 hectàrees dedicades al conreu de cítrics, de les quals la gran majoria (5.112 hectàrees) eren destinades al cutliu de mandariner.



El departamento de Agricultura de la Generalitat ha convocado las ayudas para la reconversión de las plantaciones de cítricos de Catalunya correspondientes al año 2012. Las inversiones subvencionables son la nueva plantación (previamente debe arrancarse la misma superficie), el reinjerto y/o la instalación de regadío en parcelas que inicialmente ya eran de riego. Las actuaciones subvencionables se pueden realizar hasta el 30 de junio de 2013.
Las especies y variedades que pueden ser reconvertidas en este plan de reconversión son el naranjo, el mandarino satsuma, el mandarino clementina, el mandarino híbrido, el mandarino común, el limonero y el pomelo, con excepción de las siguientes variedades: mandarino híbrido (fortuna, nova o clemenvilla) y mandarino clementina (clemenules y marisol).
La ayuda se calcula en base a unos módulos por actuación que van de los 11.500 euros por hectárea a los 15.500, según la actuación que se quiera poner en práctica, a los cuales se aplicará unos porcentajes que pueden ser como mínimo de un 15% y hasta un máximo del 50%.
Según datos del Institut Català d'Estadística (Idescat), en Catalunya había, en 2007, un total de 7.888 hectáreas dedicadas al cultivo de cítricos, de las cuales, la gran mayoría (5.112 hectáreas) se destinaban a mandarinos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...