24 may 2012

Binèfar estudia demanar la declaració de zona catastròfica per la pedregada de dissabte




                                                                                                                                                                           Fotos: ASAJA Huesca


L'Ajuntament de Binèfar, en col·laboració amb les organitzacions agràries, esta recollint informació i estudiant la possibilitat de demanar la declaració de zona catastròfica pels danys causats per la forta pedregada del passat dissabte a la tarda, que ha danyat greument plantacions de fruiters i de cereals, com ordi, blat de moro o alfals.
Els fruiters han estat els cultius més danyats, ja que les fruites, o bé han caigut al terra o estan molt danyades, el que farà inviable la seva comercialització. En el cas dels cereals, el més danyat ha estat l'ordi, ja que, segons es va explicar des d'ASAJA Huesca, els grans han caigut a terra, el que ha suposat la pèrdua de gairebé la totalitat de la producció. Pel que fa a l'alfals, s'ha perdut el primer tall, tot i que s'espera poder recuperar el segon. Així mateix, en el cas del blat de moro, segons expliquen des d'ASAJA, encara és aviat per saber-ho amb exactitud però sembla que es podrà recuperar la planta. La tempesta d'aigua i pedra va deixar 40 litres per metre quadrat en tan sols 20 minuts.


El Ayuntamiento de Binéfar, en colaboración con las organizaciones agrarias, está recogiendo información y estudiando la posibilidad de pedir la declaración de zona catastrófica por los daños causados por la fuerte granizada del pasado sábado por la tarde, que ha dañado severamente plantaciones de frutales y de cereales, como cebada, maíz o alfalfa.
Los frutales han sido los cultivos más dañados, ya que los frutos están en el suelo o muy dañados, lo que hará inviable su comercialización. En el caso de los cereales, el más dañado es la cebada, ya que, según se explicó desde ASAJA Huesca, los granos están en el suelo, lo que ha supuesto la pérdida de la casi totalidad de la producción. En lo referente a la alfalfa, se ha perdido el primer corte, pero se espera poder recuperar el segundo. Asimismo, en el caso del maíz, según explican desde Asaja, aún es pronto para saberlo pero se espera poder recuperar la planta. La tormenta de agua y granizo dejó 40 litros por metro cuadrado en apenas 20 minutos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...