29 may 2012

El 90% de l'oli que es consumeix a Catalunya no és català


El  90% de l'oli que es consumeix a Catalunya prové de fora de les nostres fronteres, una dada que pot resultar sorprenent, però que no ho hauria de ser tant si tenim en compte que el 73% d'oli que trobem al mercat és de marca blanca. Així ho han explicat avui representants dels principals sindicats agraris catalans i de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya en una roda de premsa on han fet front comú per denunciar la situació que pateix el sector, que ha vist com el preu de l'oli queia a la meitat en els últims deu anys.
Així, Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors de Catalunya (JARC), l'Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han fet avui front comú per denunciar la delicada situació del sector, que, segons han explicat, pateix una greu crisi de preus, el que li ha fet perdre 64 milions d'euros en els últims quatre anys. Des dels sindicats agraris es denuncia la pressió de les grans superfícies, que fixen i controlen el preu de l'oli.


El 90% del aceite de oliva que se consume en Catalunya proviene de fuera de nuestras fronteras, un dato que puede resultar sorprendente pero que no debería serlo tanto si tenemos en cuenta que el 73% de aceite que encontramos en el mercado es de marca blanca. Así lo han explicado hoy representantes de los principales sindicatos agrarios catalanes y de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) en una rueda de prensa en la que han hecho frente común para denunciar la situación que sufre el sector, que ha visto como el precio del aceite caía a la mitad en los últimos diez años.
Así, Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), la Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) y la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han hecho hoy frente común para denunciar la delicada situación del sector, que, según han explicado, sufre una grave crisis de precios, lo que le ha hecho perder 64 millones de euros en los últimos cuatro años. Des de los sindicatos agrarios se denuncia la presión de las grandes superfícies, que fijan y controlan el precio del aceite.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...