21 may 2012

Un 20% de la vedella de Girona s'exporta als països àrabs

Un 20% de la producció de vaquí de carn de les comarques gironines es destina als mercats d'exportació, especialment a Líbia, Marroc, Egipte, Turquia o Iran, segons es va posar de manifest la setmana passada a la Jornada de la Vedella organitzada pel sindicat JARC, que va reunir a Girona a uns 70 de professionals del sector.
L'enviament de vedella de carn a Líbia és molt important pel sector, segons JARC, ja que aquest país és consumidor d'animals més petits i a més, permet alliberar pressió al mercat interior en un moment en que el consum ha baixat lleugerament per la crisi.
El sindicat també va explicar que s'estan duent a terme gestions perquè les exportacions de vedella al mercat libi es puguin fer des del port de Tarragona, enlloc d'haver d'anar a Cartagena, com passava fins ara. De moment, s'està exportant cap a Líbia des de Tarragona de forma provisional a l'espera de tenir els permisos definitius. A Catalunya actualment hi ha 1.300 explotacions de vaquí de carn.


                                                                                                                               Foto: El Mundo
Un 20% de la producción de vacuno de carne de las comarcas gerundenses se destina a los mercados de exportación, especialmente a Libia, Marruecos, Egipto, Turquía o Iran, según se puso de manifiesto la semana pasada en la Jornada de la Vedella organizada por el sindicato JARC, que reunió en Girona a unos 70 profesionales del sector.
El envío de terneros de carne a Líbia es muy importante para el sector, según JARC, ya que este país es consumidor de animales más pequeños y, además, permite aligerar presión en el mercado interior en un momento en que el consumo ha bajado ligeramente por la crisis.
El sindicato también explicó que se están realizando gestiones para que las exportaciones de ternera al mercado líbio se puedan realizar desde el puerto de Tarragona, en lugar de tener que ir a Cartagena, como pasaba hasta ahora. De momento, se está exportando hacia Libia desde Tarragona de forma provisional a la espera de obtener los permisos definitivos. En Catalunya actualmente hay 1.300 explotaciones de terneros de carne.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...