5 may 2012

Cap de setmana de fires del món del vi a Catalunya

Els amants del món del vi tenen aquests cap de setmana una doble cita en forma de fires. Per una banda, Falset, la capital del Priorat, es tornarà a convertir (per 17è any) en el millor aparador dels vins de les dues denominacions d'origen de la comarca. Per l'altra, Font Rubí (a l'Alt Penedès) acull la quarta edició de la seva fira multisectorial, que inclou una mostra de vins, caves i gastronomia.
Tastos de vi a Falset                                                     Foto: Fira del Vi de Falset
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha estat l'encarregat aquest matí d'inaugurar la Fira del Vi de Falset, que compta amb la presència d'una cinquantena de cellers que durant tot el cap de setmana oferiran degustacions dels seus vins al carrer Miquel Barceló de Falset.
Segons va explicar l'organització de la Fira, els cellers que ofereixen els seus vins al certamen són gairebé a parts iguals de les dues denominacions d'origen vitivinícoles de la comarca: DOQ Priorat i DO Montsant. Tot i que la fira ofereix actes de tota mena (culturals, lúdics...) són els tastos de vins al carrer els veritables protagonistes del cap de setmana i els que apleguen més gent. En paraules de l'alcalde de Falset, Jesús Torralba, "la Fira s'ha acabat convertint en la gran festa de tota la comarca del Priorat i en un dels seus millors aparadors".
Cartell de la Fira del Vi de Falset
Però Falset no és la única població que treu els seus vins al carrer, Font Rubí també ha programat per aquest cap de setmana tastos de vins i caves en la seva fira multisectorial que, en aquest cas, corren a càrrec de l'enòleg Pere Escudé.  El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha inaugurat aquest matí la fira i ha destacat  que "en aquesta terra de vins i caves, com és l'Alt Penedès, el sector vitivinícola és un gran exemple de com la passió, la innovació i l'emprenedoria ens permeten reiventar-nos i convertir els reptes en oportunitats".




Cartell de la Fira de Font Rubí
Los amantes del mundo del vino tienen este fin de semana una doble cita en forma de ferias. Por un lado, Falset, la capital del Priorat, se volverá a convertir (por 17º año) en el mejor escaparate de los vinos de las dos denominaciones de origen de la comarca. Por otro lado, Font Rubí (en el Alt Penedès) acoge la cuarta edición de su feria multisectorial, que incluye una muestra de vinos, cavas y gastronomía.
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha sido el encargado esta mañana de inaugurar la Fira del Vi de Falset, que cuenta con la presencia de una cincuentena de bodegas que durante todo el fin de semana ofrecerán degustaciones de sus vinos en la calle Miquel Barceló de Falset.
Según explicó la organización de la feria, las bodegas que ofrecen sus vinos en el certamen son casi repartidas a partes iguales entre las dos denominaciones de orgien vitivinícolas de la comarca: DOQ Priorat y DO Montsant. A pesar de que la feria ofrece actos de todo tipo (culturales, lúdicos...) son las degustaciones de vino en la calle las auténticas protagonistas del fin de semana y las que reunen a más gente. En palabras del alcalde de Falset, Jesús Torralba, "la Fira se ha acabado por convertir en la gran fiesta de toda la comarca del Priorat y en uno de sus mejores escaparates".
Sin embargo, Falset no es la única población que saca sus vinos a la calle, Font Rubí también ha programado para este fin de semana degustaciones de vinos y cavas en el marco de su feria multisectorial que, en este caso, corren a cargo del enólogo Pere Escudé. El conseller de Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha inaugurado esta mañana la feria y ha destacado que "en esta tierra de vinos y cavas, como es el Alt Penedès, el sector vitivinícola es un gran ejemplo de como la pasión, la innovación y los emprendedores nos permiten reinventarnos y convertir los retos en oportunidades".

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...