11 may 2012

Les fires de Sant Isidre arriben a Cervera i Solsona

Cartell de la Fira de Sant Isidre de Solsona 2012
Dues poblacions lleidatanes estan aquest cap de setmana de fira en honor a Sant Isidre, el patró dels pagesos. Cervera i Solsona estrenen avui els seus certamens dedicats a l'agricultura, si bé, en els dos casos s'ha evolucionat durant els últims anys cap a un format més multsiectorial.
En el cas de Solsona, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha estat l'encarregat aquest matí d'inaugurar el saló, que enguany arriba a la seva seixantena edició i que compta amb 250 expositors de sectors com l'agrícola o el ramader, però també l'industrials o el de serveis.Un altre dels atractius del certamen són les mostres i el concurs de bestiar boví, oví, equí i caprí i diferents jornades tècniques de temes com la gestió de la biomassa. En conjunt, Solsona espera la presència d'unes 30.000 persones.

Desfilada de Tractors en honor a Sant Isidre a Cervera                       Foto: Paeria 
Cervera, per la seva banda, també estrena aquest cap de setmana els actes paral·lels a la seva Fira de Sant Isidre, en la que té un paper destacat el Pa, producte al voltant del qual s'han organitzat tot un seguit d'activitats que es podran realitzar durant tota la setmana, si bé, la fira propiament dita tindrà lloc el cap de setmana que ve, quan serà inaugurada pel conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí. La Fira de Sant Isidre, que enguany arriba a la seva 68ena edició, inclou també jornades tècniques, com la que organitza Unió de Pagesos pel proper dimarts i que tracta sobre "La Reforma de la PAC més enllà del 2013".


Dos poblaciones leridanas están este fin de semana de feria en honor a Sant Isidro, el patrón de los agricultores. Cervera y Solsona estrenan hoy sus certámenes dedicados a la agricultura, si bien en los dos casos se ha evolucionado durante los últimos años hacia un formato más multisectorial.
En el caso de Solsona, el presidente de la Generalitat, Artur Mas, ha sido el encargado esta mañana de inaugurar el salón, que este año llega a su sesenta edición y que cuenta con 250 expositores de sectores como el agrícola o el ganadero, pero también el industrial y de servicios. Otro de los atractivos del certamen son las muestras y el concurso de ganado ovino, bovion, equino y caprino y diferentes jornadas técnicas de temas como la gestión de la biomasa. En conjunto, Solsona espera la presencia de unas 30.000 personas.
Cervera, por su parte, también estrena este fin de semana los actos paralelos a su Fira de Sant Isidre, en la que tiene un papel destacado el Pan, producto alrededor del cual se han organizado una serie de actividades que se podrán realizar durante toda la semana, si bien, la feria propiamente dicha tendrá lugar el fin de semana que viene, cuando será inaugurada por el conseller de Agricultura, Josep Maria Pelegrí. La Fira de Sant Isidre, que este año llega a su 68 edición, incluye también jornadas técnicas, como la que organiza Unió de Pagesos para el próximo martes y que trata sobre "La Reforma de la Pac más allá del 2013".






No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...