8 may 2012

Les comunitats autònomes rebutgen l'anomenat "pagament verd" de la nova PAC

La Unió Europea condiciona el cobrament de gairebé un terç de les ajudes de la nova PAC al compliment d'una sèrie d'exigències medioambientals. És el que s'anomena Greening o Pagament Verd, una mesura que ha topat amb l'oposició frontal de les comunitats autònomes espanyoles, que ahir li van fer saber al ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, el seu rebuig a la iniciativa i li van demanar que proposi a Brussel·les la seva disminució, flexibilització o, fins i tot, la seva desaparició.
En la reunió celebrada ahir amb Arias Cañete (preparatòria pel consell de ministres d'agricultura de la UE, que tindrà lloc la setmana que ve), totes les comunitats autònomes van coincidir en que la mesura és excessiva i en que caldria buscar opcions per flexibilitzar-la, ja que la consideren inassumible i creuen que dificultaria l'accés dels agricultors a les ajudes. L'anomenat Grenning o Pagament Verd que proposa Brussel·les per la futura PAC (que esta previst aplicar entre el 2014 i el 2020) consisteix en una sèrie de mesures ambientals que condicionen el cobrament d'un terç de les ajudes directes. Aquestes disposicions inclouen la rotació de cultius (rotació de tres cultius per explotacions de més de tres hectàrees) o el manteniment de pastures, entre d'altres.


Arias Cañete es va reunir ahir amb les Comunitats Autonomes
La Unión Europea condiciona el cobro de casi un tercio de las ayudas de la nueva PAC al cumplimiento de una serie de exigencias medioambientales. Es lo que se llama Greenning o Pago Verde, una medida que ha chocado con la oposición frontal de las comunidades autónomas españolas, que ayer le comunicaron al ministro de Agricultura, Miguel Arias Cañete, su rechazo a la iniciativa y le pidieron que proponga a Bruselas su disminución, flexibilización o, incluso, su total desaparición.
En la reunión celebrada ayer con Arias Cañete (preparatoria para el consejo de ministros de agricultura de la UE, que tendrá lugar la semana que viene), todas la comunidades autónomas coincidieron en que la medida es excesiva y en que habría que buscar opciones para flexibilizarla, ya que la consideran inasumible y creen que dificultaría el acceso de los agricultores a las ayudas.
El llamado Grenning o Pago Verde que propone Bruselas para la futura PAC (que está previsto aplicar entre el  2014 y el 2020) consiste en una serie de medidas ambientales que condicionan el cobro de un tercio de las ayudas directas.  Estas disposiciones incluyen la rotación de cultivos (rotación de tres cultivos para explotaciones de más de tres hectáreas) o el mantenimiento de pastos, entre otras.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...