18 oct 2012

El buidatge del canal de Seròs permet rescatar 956 exemplars de peixos autòctons

                                                                                                                                                                               Foto: Agents Rurals

El buidatge del canal de Seròs ha permès rescatar 956 exemplars de peixos autòctons i sacrificar-ne més de 3.000 d'espècies introduïdes, segons dades del Cos d'Agents Rurals, que ha col·laborat i supervisat les tasques de rescat entre la presa de La Mitjana (a la ciutat de Lleida) i la central hidroelèctrica de La Canadenca (a Aitona).
El buidatge del canal hidroelèctric, propietat d'ENDESA, es fa periòdicament per executar tasques de manteniment (l'últim s'havia fet fa dos anys) i compta amb mitjans per a la captura, que es fa immobilitzant als animals amb una petita descàrrega elèctrica i apressant-los amb salobres, i el transport dels peixos, que, un cop capturats, es separen segons siguin autòctons o espècies foranies introduïdes per l'home. Els primers es traslladen vius a l'embassament d'Utxesa, mentre que el segons es sacrifiquen.

El vaciado del canal de Seròs ha permitido rescatar 956 ejemplares de peces autóctonos y sacrificar más de 3.000 animales de especies introducidas, según datos del Cos d'Agents Rurals, que ha colaborado y supervisado las tareas de rescate entre la presa de La Mitjana (en la ciudad de Lleida) hasta la central hidroeléctrica de La Canadiense (en Aitona).
El vaciado del canal hidroeléctrico, propiedad de ENDESA, se realiza periódicamente para ejecutar tareas de mantenimiento (el último se realizó hace dos años) y cuenta con medios para la captura, que se hace inmovilizando a los animales con una pequeña descarga eléctrica y apresándolos posteriormente, y el transporte de los peces, que, una vez capturados, se separan según sean especies autóctonas o especies foráneas introducidas por el hombre. Los primeros se trasladan vivos al pantano de Utxesa, mientras que los segundos se sacrifican.




 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...