15 oct 2012

Els EUA revisen a la baixa la producció mundial de blat i blat de moro

Com cada mes, els EUA van fer públic dimecres passat l'informe WASDE (les previsions mundials de collita de cereals i altres productes) i, també com cada mes, el document s'esperava amb expectació pel seu possible impacte en els mercats de futurs i, per tant, en els preus de les matèries primes. Un impacte que es va deixar notar, doncs el text revisa novament a la baixa les existències de blat i blat de moro, el que va fer pujar la Borsa de Chicago el dia posterior a la seva publicació.
Segons l'informe,  els subministres mundials de blat seran 6,2 milions de tones inferiors al que s'havia previst per la mala collita d'Austràlia (3 milions de tones inferior a les previsions), de Rússia (amb una reducció d'1 milió de tones) i de l'Europa dels 27 (0,8 milions de tones per sota del previst). També hi ha mala collita  a Canadà, Argèlia, Uruguai i Kirguistan.
Malgrat aquests descensos, a diferència del mes passat, l'informe WASDE  fa referència a un augment de la producció de soja (amb un increment de 6,2 milions de tones).

Como cada mes, los EEUU hicieron público el pasado miércoles su informe WASDE (las previsiones mundiales de cosecha de cereales y otros productos agrarios) y, también como cada mes, el documento se esperaba con expectación por su posible impacto en los mercados de futuros y, por tanto, en las materias primas. Un impacto que se dejó notar, pues el texto revisaba a la baja las existencias de trigo y maíz, lo que hizo subir la Bolsa de Chicago el día posterior a su publicación. 
Según el informe, los suministros mundiales de trigo serán 6,2 millones de toneladas inferiores a lo que se había previsto por la mala cosecha de Australia (3 millones de toneladas por debajo de lo previsto), de Rusia (con una reducción de 1 millón de toneladas) y de la Europa de los 27 (0,8 millones de toneladas por debajo del último informe). También hay mala cosecha en Canadá, Argelia, Uruguay y Kirguistán.
A pesar de estos descensos, a diferencia del mes pasado, el informe WASDE hace referencia a un aumento de la producción de soja (con un incremento de 6,2 millones de toneladas).

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...