1 oct 2012

La producció de cereals a Europa caurà un 2,2% en relació a l'any passat

El comité d'organitzacions agraries i cooperatives de la UE (Copa-Cogeca) va donar a conéixer el passat divendres les seves últimes estimacions de cereals per  a la campanya de comercialització 2012-2013, unes dades que s'esperaven amb expectació per la incertesa i els augments de preus que es viuen en el mercat dels cereals i altres materies primes, que han registrat importants augments durant els últims mesos. Segons Copa-Cocega,  la producción de cereals a Europa caurà un 2,2% en relació a la de l'any passat. Per tipus de producte, el blat, el blat de moro i el triticale patiran descensos en la producció, al contrari que l'ordi, la civada, el sègol i el blat dur, que registraran xifres més bones que l'any passat.
Així doncs, l'informe explica que a la UE s'han donat tres escenaris diferents: per una banda els països del sud, com Espanya o Portugal, s'han vist afectats per la sequera, el que ha fet baixar la producció. Un segon escenari seria el dels països que han patit fortes gelades, el que també els hi ha provocat rendiments negatius i, finalment, els països de centre-europa, on sí que s'ha registrat una bona collita.
Segons les dades de Copa-Cocega, la producció europea serà de 280 milions de tones (6 milions de tones menys que la temporada anterior).

Cereal
Producció 2012-2013
Variació amb l’any anterior
Blat
126 milions de tones
-1,8 %
Blat Dur
8,3 milions de tones
+3,1%
Ordi
52,7 milions de tones
+1,5%
Blat de Moro
60,9 milions de tones
-10,4%
Sègol
8,9 milions de tones
+19,5%
Civada
8,2 milions de tones
+4,8%
Triticale
9,6 milions de tones
-4,6%
Sorgo
0,58 milions de tones
-15,2%





No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...