10 oct 2012

Obert el termini per tramitar autoritzacions per anar a buscar bolets a Poblet

A partir d'avui, 10 d'octubre, es poden tramitar les autoritzacions per anar a buscar bolets al Paratge de Poblet, la finca propietat de la Generalitat on aquest any s'aplicarà un programa pilot per regular aquesta activitat. En concret, les autoritzacions (que seran personals) tindran un cost de 10 euros per temporada i permetran recollit bolets en més de 3.000 hectàrees (dels termes de Vimbodí, Montblanc, Prades i l'Espluga de Francolí). Els boletaires, però, veuran limitada la quantitat de bolets que poden plegar a 6 kg per persona i dia.
Des d'Agricultura, s'ha decidit començar la temporada després d'observar els primers fongs a la zona, sorgits arran de les pluges del passat 29 de setembre i també en previsió de noves pluges que podrien fer aparèixer més bolets.
Els interessats en tramitar les autoritzacions ho poden fer presentant un full que hauran imprès prèviament de la web del Departament a l'oficina comarcal d'Agricultura de Montblanc o a les oficines de turisme d'aquesta ciutat o del Monestir de Poblet.

A partir de hoy, 10 de octubre, se podrán tramitar las autorizaciones para ir a buscar setas al Paratge de Poblet, la finca propiedad de la Generalitat donde este año se aplicará un programa piloto para regular esta actividad. En concreto, las autorizaciones (que serán personales) tendrán un coste de 10 euros por temporada y permitirán recoger setas en más de 3.000 hectáreas (de los municipios de Vimbodí, Montblanc, Prades i l'Espluga de Francolí). Los boletaires, sin embargo, verán limitada la cantidad de setas que pueden recoger a seis kilos por persona y día.
Desde Agricultura, se ha decidido empezar la temporada después de observar los primeros hongos en la zona, surgidos a raíz de las lluvias del pasado 29 de setiembre y también en previsión de nuevas precipitaciones que puedan hacer aparecer más setas.
Los interesados pueden tramitar sus autorizaciones presentando una hoja que habrán impreso previamente de la página del Departament en la oficina comarcal de Agricultura de Montblanc o en las oficinas de turismo de esta ciudad y del Monestir de Poblet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...