24 oct 2012

UP proposa millores al decret de venda de proximitat de productes agroalimentaris


Unió de Pagesos proposa que el decret sobre venda de proximitat que està a punt de ser aprovat pel Govern inclogui que les persones que disposin de la major part de les seves terres a Catalunya i una part a la resta de comarques agràries confrontants a Catalunya també puguin obtenir l’acreditació voluntària de la modalitat de venda de proximitat que vulguin realitzar. Per aquests casos, el sindicat considera que se’ls hauria d’exigir, a més del requisit de constar en el sistema integrat de dades d’explotacions de Catalunya, que aportin la documentació que acrediti la titularitat de les seves explotacions ubicades a les comarques agràries confrontants a Catalunya.
Aquest decret promourà la distinció, davant dels consumidors, dels productors i establiments que fan venda de proximitat.
Les millores que proposa Unió de Pagesos han estat recollides, per unanimitat, en les observacions del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), com a òrgan consultiu, al projecte de decret del Govern sobre la venda de proximitat. El sindicat demana que, de manera expressa, el decret aclareixi que es tracta d’un sistema voluntari de venda directa al consumidor per tal d’evitar la inseguretat jurídica a les persones que lícitament vulguin desenvolupar aquestes activitats a Catalunya sense l’acreditació prevista en el decret.

Una altra de les demandes del sindicat que recull el CTESC en les seves recomanacions es que el Govern estudiï incloure en l’acreditació voluntària sobre la venda de proximitat a les persones titulars d’explotacions o agrupacions de productors que tenen també unitats productives a les zones agràries confrontants a Catalunya, així com a les agrupacions de productors que, tot i que tinguin membres amb totes les seves produccions fora de Catalunya, estableixin una secció interna que es dediqui a la venda de proximitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...