26 oct 2012

La pluja deixa rieres plenes, carreteres tallades i embassaments al límit de la seva capacitat


Protecció Civil manté en prealerta el Pla d'Emergències per Inundacions a Catalunya (INUNCAT) pel front de pluges que ahir a la tarda va penetrar pel sud del país i després de quedar-se unes hores remullant les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona va desplaçar-se cap al nord, afectant el Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Maresme. La pluja ha deixat algunes carreteres tallades, rieres habitualment seques plenes d'aigua i alguns embassaments al límit de la seva capacitat. 
Segons Protecció Civil, l'episodi de pluges encara no es pot donar per tancat, doncs encara es produiran alguns xàfecs que en alguns moments poden ser intensos i, per això, reiteren que "cal ser prudents".
Pel que fa a les afectacios d'ahir, el trànsit ferroviari de la línia Barcelona-Saragossa es va reprendre anit després que els trens s'hagussin d'aturar per l'acumulació d'aigua a les vies. Un tren de mercaderies ha passat la nit a l'estació de Móra la Nova per la gran quantitat d'aigua que hi havia en el trajecte. També a nivell viari la pluja va deixar afectacions Encara hi ha problemes per circular a la T-3136 a Botarell i a la T-704 a Aleixar per uns despreniments. 
Els Bombers, per la seva banda, han rebut 48 avisos relacionats amb la pluja des de les 21.00 hores d'ahir. Segons han informat, en la majoria no s'hi ha pogut treballar, doncs es tractava de carrers que baixaven amb força aigua i de petites inundacions, però no hi havia cap persona accidentada ni en situació de perill. La resta d'avisos han estat per fang i petites esllavissades a la calçada. Unicament en un cas s'ha hagut d'ajudar a sortir del seu vehicle a una persona que havia quedat enmig d'una riera entre Sitges i Vilanova i la Geltrú. 
Les pluges han tingut també el seu efecte en l'estat dels embassaments. En aquest sentit, cal destacar que la presa de Sant Llorenç de Montgai continua amb maniobres ordinaries de desembassament (traient 15 metres cúbics d'aigua per segon) i que l'embassament de Foix està sobreeixint per excès de cabal. Protecció Civil ha avisat als municipis de la conca.
L'Agència Catalana de l'Aigua informa també de l'augment de cabal del riu Anoia. L'afectació es sitúa en el tram comprès entre Sant Sadurní d'Anoia i Martorell. Protecció Civil ha avisat als municipis de Sant Sadurní, Subirats, Gelida, Castellví de Ronsanes, Sant Esteve Sesrovires i Martorell.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...