28 jun 2012

Barberà de la Conca escalfa motors per la Festa del Trepat


En uns temps en que la globalització sembla engolir-ho tot, a la Conca de Barberà poden presumir de tenir una varietat de raïm en exclusiva: el trepat, més del 99% del qual es troba en aquesta zona vitivinícola de la província de Tarragona. Per promocionar i donar a conèixer al gran públic aquesta varietat autòctona, des de l'Ajuntament de Barberà de la Conca es prepara una nova edició de la Festa del Trepat, que començarà demà i es perllongarà durant tot el cap de setmana, unint art i vi en una sèrie d'activitats pensades per a tots els públics.
Les activitats començaran demà a les 10.00 hores del matí amb un tast de trepats amb els tècnics del Parc Tecnològic del Vi de Falset(VITEC), que tindrà lloc al castell templer de Barberà. L'objectiu és tastar els assajos realitzats amb la varietat trepat pel VITEC durant la verema 2011. Entre d'altres aspectes es valorarà la caracterització aromàtica dels vins rosats de Trepat, la millora del color i l'aroma del vins rosats de Trepat i la millora del color en els vins negres de Trepat. 
Els tastos, conferències, xerrades, i actes populars continuaran durant tot el cap de setmana. 
Podeu veure el programa sencer de la festa fent click aquí


En un tiempo en el que la globalización parece engullirlo todo, en la Conca de Barberà pueden presumir de tener una variedad de uva en exclusiva: el Trepat, más del 99% del cual se encuentra en esta zona vitivinícola de la provincia de Tarragona. Para promocionar y dar a conocer al gran público esta variedad autóctona, desde el Ayuntamiento de Barberà de la Conca se prepara una nueva edición de la Festa del Trepat, que empezará mañana y se prolongará durante todo el fin de semana, uniendo arte y vino en una serie de actividades pensadas para todos los públicos.
Las actividades empezarán mañana a las 10.00 horas con una cata de trepats con los técnicos del Parc Tecnològic del Vi de Falset (VITEC), que tendrá lugar en el castillo templario de Barberà. El objetivo es catar los ensayos realizados con la variedad trepat por el VITEC durante la vendimia 2011. Entre otros aspectos se valorará la caracterización aromática de los vinos rosados de Trepat, la mejora del color y aroma de los vinos rosados de Trepat y la mejora del color en los vinos negros de Trepat.
Las catas, conferencias, charlas y actos populares continuarán durante todo el fin de semana.
Podéis ver el programa completo de la fiesta pinchando aquí

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...