28 jun 2012

L'incendi de Cabacés ha cremat ja 110 hectàrees de vegetació, pi blanc i matoll


                                                                            Fotos: Bombers de la Generalitat
En aquests moments, el cap de l’incendi està estable i s’han trobat les línies d’aigua en el flanc dret, segons informen els Bombers de la Generalitat. En aquest sentit, la part fins ara més inestable és el flanc esquerre i és a on, hores d’ara, s’està treballant més intensament. 
Val a dir que en les darreres hores el perímetre afectat per l’incendi no ha crescut tot i que sí s’han revifat algun focus.Les característiques orogràfiques del perímetre afectat dificulten les tasques d’extinció i els Bombers en tot moment treballen per garantir la seguretat dels operatius desplaçats la zona. L’entrada del vent de marinada ha estat reforçada, s’ha endarrerit fins les 15.15 hores, bufa de sud-oest a sud-est i va variant. 
Aquesta situació meteorològica es preveu que s’allargui fins al vespre.
Durant aquest matí la maquinària pesada ja ha estat treballant a la zona del Coll de la Guixeta però en aquests moments ha deixat de fer-ho fins que, de nou, sigui necessàri obrir alguna pista o accés per facilitar la feina dels vehicles dels Bombers a l’interior del perímetre. Respecte al suport aeri dels dos hidroavions del Ministerio de Agricultura està previst que es retirin pels volts de les 19.00 hores. Segons el cos d’Agents Rurals, la superfície afectada és de 110 hectàrees de vegetació de pi blanc i matoll. D’aquestes, una hectàrea és de vegetació agrícola que pertany a camps erms, vinya i avellaners.
 Segons les darreres informacions la situació actual a la zona de l’incendi en principi no hauria d’afectar a la població de Cabacés. D’altra banda, el grup de 16 persones (11 nens i 5 monitors) del Grup Escolta-Guies Alberna estan al Casal d’Ulldemolins. 
Segons informa el Servei Català de Trànsit, continua l’afectació viària a les carreteres T-702 al municipi de Morera de Montsant, la T-710 a Vilella Baixa i la T-713, al seu pas pel municipi de Falset.
                                  
Un nou foc a Pujalt
Al mateix temps els Bombers de la Generalitat han destinat alguns mitjans aeris a un altre incendi que s’ha produït a les 14.27 hores al municipi de Pujalt, molt a prop de la zona afectada per l’incendi d’ahir. 
Aquest foc ha cremat una superfície aproximada de 4 hectàrees i està controlat des de les 16.51 hores.La Direcció General de Protecció Civil manté activada l’alerta del pla Infocat per l’incendi de Cabacés i per l’alt risc d’incendi forestal a 25 comarques.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...