9 jun 2012

Cap de setmana de fires i festes agràries a la Segarra

Les garbes, a punt per batre al mes d'agost                                                                                                      Fotos: Agronotícies

La comarca de la Segarra (Lleida) dedica aquest cap de setmana a fires i festes relacionades amb el món de l'agricultura. Per una banda, el municipi de Ribera d'Ondara ha fet aquest matí un viatge en el temps i ha tornat a l'època en que el cereal es collia a mà, amb la Festa del  Segar, que han recuperat després de 23 anys sense celebrar-se. Una dotzena de segadors, falç en mà, han fet les garbes que ara deixaran assecar al sol per completar la segona fase, el batre, al mes d'agost.
Tractors a Sant Guim a la Fira de l'Ou 2010                               Foto: Lluis Vidal
Per altra banda, Sant Guim de Freixenet celebra demà, 10 de juny, una nova edició (la 16) de la seva popular Fira de l'Ou, en la que repartirà 20.000 ous entre tots els assistents. La fira inclou un mercat de productes artesans i alimentaris dels països catalans, la presentació dels vells oficis de Sant Guim i el lliurament del premi Quin Parell d'Ous 2012, que enguany recaurà en el cineasta català Ventura Pons. Així mateix, es farà un esmorzar popular, en el que es serviran 2.000 ous ferrats.




La comarca de la Segarra (Lérida) dedica este fin de semana a ferias y fiestas relacionadas con el mundo de la agricultura. Por un lado, el municipio de Ribera d'Ondara ha realizado esta mañana un viaje en el tiempo y ha vuelto a la época en la que el cereal se recogía a mano con la Festa del Segar, que han recuperado después de 23 años sin celebrarse. Una docena de segadors, hoz en mano, han hecho las garbes que ahora dejarán secar al sol para completar la segunda fase, el batre, en el mes de agosto.
Por otro lado, Sant Guim de Freixenet celebra mañana, 10 de junio, una nueva edición (la 16) de su popular Fira de l'Ou, en la que repartirá 20.000 huevos entre todos los asistentes. La feria incluye un mercado de productos artesanos y alimentarios de los Països Catalans, la presentación de los viejos oficios de Sant Guim y la entrega del premio Quin Parell d'Ous, que esta año recaerá en el cineasta catalán Ventura Pons. Asimismo, se realizará un desayuno popular, en el que se servirán 2.00o huevos fritos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...