15 jun 2012

Les cooperatives catalanes defensen el model de secció de crèdit


La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) vol que es mantingui el model de cooperativa agrària amb secció de crèdit davant la proposta de bancarització de les seccions de crèdit presentada per la Conselleria d’Economia aquesta setmana. En el marc de la XIX Assemblea General Ordinària de la FCAC, feta avui al matí a Lavern–Subirats (Alt Penedès), uns 300 representants de cooperatives han ratificat la seva aposta pel model de seccions de crèdit.
El president de la FCAC, Josep Pere Colat, afirma que “en l’actual context de crisi econòmica i restricció creditícia, les seccions de crèdit de les cooperatives estan facilitant el finançament del sector agrari -amb l’aportació de 230 milions d’euros per impulsar projectes de les cooperatives i els seus socis- i evitant la dependència d’un finançament bancari escàs i molt car”. En concret, les entitats financeres han disminuït un 17% el finançament al sector agrari en els 3 últims anys. Es tracta del sector més penalitzat en la concessió de préstecs després de la construcció (amb una davallada del 35,13%), i està seguit pel comerç (amb un descens del 9,44%).
A més, segons la FCAC, cal tenir en compte que el 50% de les seccions de crèdit tenen oficines obertes a poblacions de menys de 2.000 habitants i també estan presents a un total de 23 municipis catalans a on no hi ha cap entitat financera.

Acte de cloenda de l'Assemblea de Cooperatives Catalanes, que ha tingut lloc avui a Lavern-Subirats              Foto:FCAC
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) quiere que se mantenga el modelo de cooperativa agraria con sección de crédito ante la propuesta de bancarización de las secciones de crédito presentada por la Conselleria d'Economia esta semana. En el marco de la XIX Assemblea General Ordinària de la FCAC, realizada esta mañana en Lavern-Subirats (Alt Penedès), unos 300 representantes de cooperativas han ratificado su apuesta por el modelo de secciones de crédito.
El presidente de la FCAC, Josep Pere Colat, afirma que "en el actual contexto de crisis económica y restricción crediticia las secciones de crédito de las cooperativas están facilitando la financiación del sector agrario y evitando la dependencia de una financiación escasa y muy cara". En concreto, las entidades financieras han disminuido un 17% la financiación al sector agrario en los últimos tres años. De hecho, se trata del sector más penalizado en la concesión de préstamos después del de la construcción (con un descenso del 35,13%), seguido por el del comercio (con una caída del 9,44%).
Además, según la FCAC, hay que tener en cuenta que el 50% de las secciones de crédito tienen oficinas abiertas en poblaciones de menos de 2.000 habitantes y también están presentes en un total de 23 municipios catalanes donde no hay ninguna otra entidad financiera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...