29 jun 2012

Continua actiu l'incendi de Prats de Rei, que ja ha cremat 1.000 hectàrees

Imatge cedida pels Bombers de la Generalitat de l'incendi de Prats de Rei, a l'Anoia
L'actual setmana esta resultant nefasta pel que fa a incendis forestals a Catalunya. Els Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments amb 41 dotacions terresres i 11 mitjans aeris en l’incendi de Prats de rei. Hores d’ara, i segons les darreres estimacions, el foc ja ha cremat una superfície estimada de 1.000 hectàrees.
El foc avança en direcció nord. Ja ha travessat l’Eix Transversal entre els nuclis de Calaf i de Sant Pere Sallavinera (entre els quilòmetres 108 i 110 de l’Eix). Hores d’ara, el front de foc es troba als volts del nucli de la Llavinera, molt a la vora del quilòmetre 109 de l’Eix. A instàncies dels Bombers de la Generalitat s’estan evacuant tots els masos que hi ha a la zona propera al foc. En aquests moments ja s’han desallotjat 2 masos i una residència de disminuïts; al voltant de 90 persones. Segons informa el Servei Català de Trànsit, l’Eix Transversal continua tallat entre els quilòmetres 107 i 115. 
Incendi forestal a Sant Pere de Ribes
D’altra banda, els Bombers de la Generalitat també treballen des de les 18.18 hores en un altre incendi forestal a Sant Pere de Ribes. En aquest cas, a la serra dels Gegants, ubicada al nord del nucli urbà de Sitges. Aquest foc, que es troba dalt de tot d’una carena, no ha fet necessària l’evacuació de cap nucli de població ni de cap mas. Hores d’ara hi treballen 9 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris. No hi ha per ara cap superfície estimada d’afectació.

Imatge cedida pels Bombers del foc de Cabacés, al Priorat, aquest matí
El foc de Cabacés, controlat 
Els Bombers de la Generalitat han controlat a les 18.00 hores l’incendi de Cabacés, al Priorat. En aquests moments, treballen a la zona 15 dotacions terrestres i 3 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament i 2 helicòpters bombarders), remullant tot el perímetre afectat pel foc, evitant d’aquesta manera que hi hagi revifalles. 
Al llarg del dia d’avui, les tasques dels Bombers han consistit bàsicament a rematar els diversos punts calents que encara hi havia. Tot i això, el perímetre de la zona cremada no ha crescut en cap moment, en el dia d’avui. Segons les darreres dades, l’incendi ha cremat una superficie estimada de 120 hectàrees.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...