14 jun 2012

El director de la Guía Peñín veu el Priorat com la millor DO catalana

Els catadors de Peñín durant el tast a la DO Montsant                                   
La qualitat que ofereixen els vins espanyols és "de les millors". Així de contundent s'expressa el director tècnic de la Guía Peñín de los Vinos de España, Carlos González, després de fer un tour per tot el país que l'ha portat a tastar uns 10.000 vins per a confeccionar l'edició del 2013 de la reconeguda guia. La setmana passada aquesta cata es va centrar en els vins de diferents DO tarragonines, entre les que l'expert destaca la DO Priorat, que defineix com la millor de Catalunya i una de les tres millors d'Espanya, segons ha explicat a Agronotícies.
González no escatima elogis quan parla d'aquesta denominació d'origen, on va tastar 220 vins. Segons el director tècnic de la Guía Peñín, el Priorat és "la cirereta del pastís" i ofereix una qualitat "inmillorable" en les collites 2009 i 2010. Per a l'expert catador, els vins d'aquesta DO, que ha valorat amb la puntuació més alta de Catalunya, es trobarien al top del rànking espanyol amb els de La Rioja i Ribera del Duero.
També molt positives són les impressions que González s'endú de la DO Montsant, on va tastar 150 vins dels que destaca la bona relació qualitat preu. No obstant això, per al catador és difícil identificar una varietat pròpia d'aquesta zona, el que atribueix a la confusió amb el Priorat, tan pròxim geogràficament.
On sí que González ha trobat una varietat autòctona que dota de caràcter els vins és a la Terra Alta, on ha destacat el potencial de la garnatxa blanca, que veu com un diamant per polir. Tot i això, l'expert catador creu que a aquesta DO, on ha tastat 170 vins, li falta molta feina per fer, ja que segons explica, s'han de millorar les elaboracions perquè resultin "més expressives".
Una opinió similar és la que González mostra de la DO Tarragona, on veu encara un llarg camí per recórrer. Dels 90 vins tastats explica que tenen "un nivell mitjà".
Cooperativa de Falset- Marçà                                                 Foto:Agronotícies 
 Finalment, González ha fet referència al Penedès, on va tastar 400 vins. En aquesta DO, el director de la Guía Peñín veu una molt bona feina en els vins blancs, especialment els que utilitzen la varietat local xarel·lo. Tant és així, que els situa al mateix nivell dels que es fan a les zones típicament "blanques", com las Rías Baixas o Rueda. Pel que fa als negres del Penedès, creu que cal treballar més els criança per aconseguir mantenir els matisos de fruita en detriment dels torrats.
Després d'aquestes experiències González i el seu equip valoraran els vins amb una puntuació que va dels 50 als 100 punts i que es podrà consultar a la nova edició de la Guía Peñín, que sortirà a la venta a la tardor i inclourà referències d'uns 10.000 vins.




Viñas de la DO Conca de Barberà                                          Foto: Agronotícies 
La calidad que ofrecen los vinos españoles es "de las mejores". Así de contundente se expresa el director técnico de la Guía Peñín de los Vinos de España, Carlos González, después de realizar un tour por todo el país que le ha llevado a catar unos 10.000 vinos para confeccionar la edición 2013 de la reconocida guía. La semana pasada esta cata se centró en los vinos de diferentes DO tarraconenses, entre las que el experto destaca la DO Priorat, que define como "la mejor de Catalunya"  y una de las tres mejores de España, según ha explicado a Agronotícies.
González no escatima elogios cuando habla de esta denominación de origen, donde probó 220 vinos. Según el director técnico de la Guía Peñín, el Priorat es "la guinda del pastel" y ofrece una calidad "inmejorable" en las cosechas 2009 y 2010. Para el experto catador, los vinos de esta DO, que ha valorado con la puntuación más alta de Catalunya, se situarían en el top del ránking  español junto con la Rioja y Ribera del Duero.
También muy positivas son las impresiones que González se lleva de la DO Montsant, donde cató 150 vinos de los que destaca la buena relación calidad-precio. No obstante, para el catador es difícil identificar una variedad propia de esta zona, lo que atribuye a la confusión con el Priorat, tan próximo geográficamente. Donde sí que González ha encontrando una variedad propia que dota de carácter a los vinos es en la Terra Alta, donde ha destacado el potencial de la garnacha blanca, que ve como "un diamante por pulir·. A pesar de ello, el catador cree que a esta DO, donde ha probado 170 vinos, le falta mucho trabajo por hacer, ya que, según explica, deben mejorarse las elaboraciones para que resulten "más expresivas".
Una opinión similar es la que González muestra de la DO Tarragona, donde ve todavía un largo camino por recorrer. De los 90 vinos catados en esta denominación explica que tienen "un nivel medio".
Finalmente, González ha hecho referencia al Penedès, donde cató 400 vinos. En esta DO, el director de la Guía Peñín ve un muy buen trabajo en los vinos blancos, especialmente en los que utilizan la variedad local Xarel·lo. Tanto es así, que los sitúa al mismo nivel de los que se realizan en zonas tipicamente "blancas" como las Rías Baixas o Rueda. En lo referente a los negros del Penedès, cree que hay que trabajar más con los crianza para conseguir mantener los matices afrutados en detrimento de los tostados.
Después de estas experiencias, González y su equipo valorarán los vinos con una puntuación que va de los 50 a los 100 puntos y que se podrá consultar en la nueva edición de la Guía Peñín, que saldrá a la venta en otoño y incluirá referencias de unos 10.000 vinos.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...